IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И потребителското доверие натежа върху американските индекси*

Според лидера на мнозинството на Демократическата партия в Сената Хари Рийд САЩ са се насочили към "фискалната пропаст"

18:32 | 27.12.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
И потребителското доверие натежа върху американските индекси*

Основните американски индекси отчитат умерени понижения в началото на днешната сесия, но се задържат близо до най-ниските достигнати стойности в нейните рамки, след като по-слабият от очакваното доклад за потребителското доверие се прибави към запазващите се притеснения относно „фискалната пропаст“, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,5% до 13 048,93 пункта, воден от акциите на Bank of America, губещи 1,9% от стойността си до 11,32 долара, и тези на JPMorgan, които поевтиняват с 1,75% до 43,19 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива 0,58% до 1 411,62 пункта, като всичките му ключови подсектори са на негативна територия начело с финансовите компании и енергийния бранш. Nasdaq Composite губи 0,47% до 2 976,05 пункта.

Индексите се понижиха рязко, след като лидерът на мнозинството на Демократическата партия в американския Сенат Хари Рийд изрази съмнения, че може да бъде постигнато споразумение за избягване на едновременното влизане в сила на съкращения на разходите във федералния бюджет и изтичане на срока на данъчни облекчения от времето на президента Джордж Буш-младши в началото на 2013 г.

„Изглежда, че сме се насочили натам“, посочи Рийд в коментар за надвисналата „фискална пропаст“ и обвини председателя на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Джон Бейнър в „диктаторско управление“, като „не позволява на голямо мнозинство в Камарата на представителите да постигнe онова, което желаe“.

Индексът на потребителското доверие в САЩ, съставян от The Conference Board Inc., се е сринал до 65,1 пункта през декември от коригираните в посока на понижение 71,5 пункта през предходния месец при предварително обявени 73,7 пункта, достигайки 4-месечно дъно. Очакванията на икономисти, анкетирани от Ройтерс, бяха за спад до 70,0 пункта.

Първоначалните молби за помощи за безработни през миналата седмица са намалели с 12 000 до сезонно изгладените 350 000 от коригираните в посока към повишение 362 000 при предварително обявени 361 000, съобщиха от американското министерство на труда. Предварителните прогнози тук бяха за ръст до 365 000 първоначални молби за помощи за безработни.

Показателят за последните 4 седмици, смятан от мнозина анализатори за по-добър индикатор за тенденциите на пазара на труда, обаче отчита спад до най-ниското си ниво от март 2008 г.

Продажбите на нови жилища пък са нараснали с 4,4% през ноември до приравнена към годишна основа база от 377 000 броя и след сезонна корекция, като това е най-бързото темпо на ръст от 30 месеца, става ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Очакванията на икономисти, анкетирани от Ройтерс, почти се оправдаха, тъй като средната прогноза бе за ръст до 378 000 продажби.

Акциите на Marvell Technology губят 2,9% от стойността си до 7,19 долара, след като съдебни заседатели решиха, че производителят на чипове е нарушил 2 патента, собственост на университета Carnegie Mellon, и наредиха на компанията да плати щети от 1,17 млрд. долара.

Пазарната капитализация на Domino's Pizza обаче нараства с 1,3% до 43,37 долара за акция, след като Oppenheimer повиши целта си за цената на веригата пицарии до 50 долара за брой от настоящите 44 долара.

*Актуално към 17,50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
ПРОБЛЕМЪТ, ПОСОЧЕН ПО-ДОЛУ СЕ РЕШАВА ЕДИНСТВЕНО И САМО С ПЕЧАТАРКАТАДА ЖИВЕЕ ТИПОГРАФИЯТА НА ФЕДА - 16 ТРЛН ОТПЕЧАТАНИ НОВИ ДОЛАРИСъединените щати ще достигнат тавана на държавния си дълг от 16,394 трилиона долара на 31 декември, предупреди министърът на финансите Тимъти Гайтнър в писмо до Конгреса.Гайтнър заяви, че министерството на финансите тази седмица ще започне да взема "извънредни мерки", за да не допусне ситуация, при която правителството просто ще се окаже без средства за погасяване на финансовите си задължения. Тези мерки трябва да помогнат на изпълнителната власт да привлече около 200 милиарда долара свободни средства, и така ще се дадат на законодателната власт около два месеца за поредното повишаване на тавана на държавния дълг, отбеляза финансовият министър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още