IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси търсят посока в началото на сесията*

Постоянните тревоги около надвисналата над САЩ "фискална пропаст" помрачават по-добрите от очакваните данни за цените на жилищата в страната

18:14 | 26.12.12 г.
Американските индекси търсят посока в началото на сесията*

Основните американски индекси заличиха част от печалбите си от самото начало на днешната сесия и не успяват да открият обща посока, след като тревогите около надвисналата „фискална пропаст“ затъмниха по-добрите от очакваното данни за цените на жилищата в САЩ, съобщи CNBC.

Dow Jones удържа минимална печалба от 0,03% до 13 143,27 пункта начело с акциите на Hewlett-Packard, които поскъпват с 1,6% до 14,23 долара, и тези на Caterpillar, прибавящи 0,75% към стойността си до 88,14 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 се понижава с 0,13% до 1 424,79 пункта, като компаниите за производство на материали водят печелившите в него, докато тези за производство на луксозни стоки натежават в най-голяма степен върху представянето му. Nasdaq Composite отстъпва с 0,26% до 3 004,91 пункта.

Днес американският президент Барак Обама обяви, че ще се прекрати почивката си на Хавайските острови, за да може от утре да бъдат подновени преговорите за избягване на едновременното автоматично влизане в сила от началото на 2013 г. на съкращения на разходите във федералния бюджет и изтичането на срока на данъчни облекчения от времето на президента Джордж Буш-младши.

Поради тази причина анализаторите предвиждат днешната сесия да се характеризира повече с изчакване, отколкото с категорични действия.

Индексът на S&P/Case Shiller за цените на жилищата в 20 от големите градове в САЩ е нараснал с 0,7% през октомври след сезонно изглаждане, надхвърляйки предварителните очаквания за ръст от 0,5%. На годишна база цените в 20-те града са се повишили с 4,3%, надхвърляйки прогнозите за нарастване с 4,0%.

Тревогите около фискалната пропаст обаче изглежда са повлияли сериозно на потребителите, тъй като продажбите на дребно през ноември и декември са нараснали с едва 0,7% - най-слабият показател от 2008 г. насам.

Акциите на Wal-Mart губят 0,8% от стойността си до 68,04 долара, а тези на Apple поевтиняват с 1,4% до 512,85 долара.

Пазарната капитализация на Herbalife обаче нараства с 5,95% до 27,61 долара за акция, след като компанията ангажира адвокатска кантора, която да ѝ помогне да се защити от нападките на хедж фонд мениджъра Бил Акман.

Акциите на Amazon.com поевтиняват с 2,75% до 251,52 долара, а тези на Netflix се понижават с 0,25% до 90 долара, след като прекъсването в обслужващ център на Amazon.com засегна абонати на Netflix в САЩ, Канада и Латинска Америка в навечерието на Коледа. Услугата бе възстановена напълно в празничния ден.

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още