IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Липсата на сделка за бюджета помрачи настроението на Wall Street

Индексите отстъпиха в съкратената предпразнична сесия, записвайки втори пореден спад

20:18 | 24.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Липсата на сделка за бюджета помрачи настроението на Wall Street

Водещите борсови индекси в САЩ отстъпиха позиции в днешната предпразнична сесия. В основата на понижението е липсата на добри новини около преговорите за преодоляването на фискалната пропаст в страната, пише MarketWatch.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изгуби 0,4 на сто днес до 13 139 пункта. С най-голям ръст сред компонентите на показетеля бяха Alcoa и Home Depot. Пазарната капитализация на първата компания нарасна с 0,6 на сто, а на втората – с 0,4 на сто.

На обратния полюс останаха Hewlett-Packard със спад от 2,3 на сто и Microsoft с понижение от 1,4 на сто. По едим процент изгубиха акциите на McDonald’s и Chevron.

Широкият бенчмарк S&P 500 се понижи с 0,24 на сто до 1 427 пункта, а Nasdaq Composite отстъпи с 0,3 на сто до 3 011 пункта.

„Остават едва няколко дни до края на тази година. Реториката от Вашингтон е обнадеждаваща, но прогрес за постигането на сделка няма”, коментира Робърт Павлик, главен стратег в Banyan Partners за медията.

„Колкото по-дълго този въпрос остане нерешен, толкова по-негативни ще са последствията от това”, добавя той.

За всеки две акции с ръст днес други три изгубиха позиции. Утре борсата в САЩ ще остане затворена заради Коледа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още