IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пречките пред преговорите за бюджета натискат американските индекси*

Дори добрите макроикономически данни не успяват да подкрепят индексите

18:05 | 21.12.12 г.
Пречките пред преговорите за бюджета натискат американските индекси*

Основните американски индекси търпят понижения в началото на днешната сесия, след като „План Б“ на Републиканската партия за избягване на надвисналата „фискална пропаст“ бе оттеглен от гласуване в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, подкопавайки надеждите за скорошно постигане на споразумение, съобщи CNBC.

От Белия дом заявиха за пореден път готовността си за преговори, за да бъде избегнато автоматичното влизане в сила на съкращения на федералните разходи и изтичането на данъчни облекчения от времето на президента Джордж Буш-младши в началото на 2013 г.

Председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър пък обяви на пресконференция, че провалът на гласуването не е желаният от него резултат. Той припомни, че ако президентът и Конгресът не действат съвместно, само след 10 дни данъчните ставки ще нараснат за всеки американски данъкоплатец.

Dow Jones отстъпва с 0,72% до 13 216,53 пункта, воден от акциите на Bank of America, които поевтиняват с 2% до 11,29 долара, и тези на Caterpillar, губещи 1,8% от стойността си до 87,87 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива 0,79% до 1 432,31 пункта, като технологичните компании натежават в най-голяма степен върху представянето му. Nasdaq Composite се понижава с 1,02% до 3 0,19,41 пункта.

Доходите на американците са нараснали с 0,6% през ноември, докато потребителските им разходи са се повишили с 0,4%. очакванията на икономисти, анкетирани от Ройтерс, бяха за ръст на доходите с едва 0,3%, но прогнозата за потребителските разходи се оправда.

Поръчките за стоки за дълготрайна употреба в САЩ през ноември са отбелязали ръст от 0,7%, докато предварителните прогнози бяха за ръст от 0,5%. Данните за предходния месец обаче бяха коригирани до увеличаване на поръчките с 1,1%, докато първоначално бе обявена липса на промяна спрямо септември.

Индексът на потребителското доверие на Университета на Мичиган се е понижил до 72,9 пункта през декември от 82,7 пункта през ноември, оставайки и под предварителните прогнози за свиването му до 74,5 пункта.

Акциите на Research In Motion потъват с 14,7% до 12,05 долара, след като компанията съобщи, че абонатите ѝ през третото тримесечие са намалели за първи път в историята ѝ, и обяви, че планира да промени модела за приходите от услуги.

Пазарната капитализация на Micron намалява с 8,5% до 6,21 долара за акция, след като тя обяви загуба от 27 цента на акция през третото тримесечие, надхвърлила и предварителните очаквания на анализаторите.

Акциите на Nike повишават стойността си с 5,1% до 10,4,04 долара, след като компанията обяви печалба за второто тримесечие на финансовата си година, надхвърлила с 14% предварителните прогнози, макар че брутният марж се понижава за 8-мо поредно тримесечие.

Пазарната капитализация на веригата аптеки Walgreen се свива с 3,1% до 36,37 долара за акция, след като тримесечната ѝ печалба остана под очакванията на експертите

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още