IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи седмицата с предимно позитивни настроения

Акциите на Apple потопиха Nasdaq, а данните за потребителското доверие в САЩ ограничиха ръстовете на другите индекси

23:23 | 07.12.12 г. 4
Wall Street приключи седмицата с предимно позитивни настроения

Индексите на Wall Street приключиха сесията предимно с повишения след днешния добър доклад за пазара на труда в САЩ.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,62% до 13 155 пункта, S&P 500 добави 0,29% до 1 418 пункта, а Nasdaq единствен се понижи с 0,38% до 2 978 пункта.

Още преди началото на търговията американското трудово министерство обяви, че безработицата в страната през ноември е паднала до 7,7%, което е 4-годишен минимум, докато анализатори очакваха тя да остане на нивото от предходния месец (7,9%).

Данните сочат, че през месеца в страната са били създадени нови 146 хил. работни места, докато очакванията бяха за новооткрити не повече от 80 хил. работни места.

Ръстовете на акциите обаче бяха ограничени заради данните за потребителското доверие в САЩ през декември. Предварителните оценки на Thomson Reuters/University of Michigan сочат, че потребителското доверие се влошава заради засилването на опасенията около фискалната пропаст.

Инвеститорите продължават да следят преговорите между републиканци и демократи за бюджета на страната. Въпреки че обещаха споразумение да бъде постигнато преди Коледа, и днес спорещите страни за данъците, приходите в хазната и публичните разходи влязоха в нова словесна схватка за преговорите по преодоляването на фискалната пропаст.

Данните за потребителското доверие пък доведоха до спад при акциите на Apple, което потопи Nasdaq. Пред приближаващите празници очакванията са компанията да реализира много добри продажби, но акциите й от известно време заради опасенията, че е навлязла в период с по-бавен ръст на приходите и по-малко иновации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още