IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street изчаква развитие на сагата около фискалната пропаст

Може единствено да се надяваме, че зад кулисите се случва нещо повече от това, което виждаме в публичното пространство, коментира анализатор

19:02 | 05.12.12 г. 2
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Повечето щатски индекси изгубиха позиции в началото на търговията в сряда след две поредни сесии на загуби, след като Wall Street продължи да игнорира положителните новини за икономиката, изчаквайки развитие на сагата с фискалната пропаст, съобщава MarketWatch.

„Хубаво е че говорим за икономически данни... освен че няма кой да реагира на тях, тъй като всички погледи са насочени към фискалната пропаст“, казва Арт Хоган, пазарен стратег на Lazard Capital Markets.

„Може единствено да се надяваме и молим, че зад кулисите се случва нещо повече от това, което виждаме в публичното пространство“, допълва той.

В сряда говорителят на конгреса Джон Бейнър декларира своята готовност да се срещне с президента Барак Обама „по всяко време“, за да договори бюджетна сделка, която да предотврати вълната автоматични данъчни увеличения и бюджетни съкращения, които заплашват американската икономика през януари.

*Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,3% до 12990 пункта.

S&P 500 изгуби 0,03% до 1407 пункта, като най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представят финансовите компании, а най-слабо компаниите за производство на материали.

Citigroup Inc. спечели 5%, след като обяви планове да съкрати 11 хил. работни места или 4% от служителите си, за да понижи разходите си.

Nasdaq Composite се раздели с 0,66% до 2977 пункта.

По-рано днес институтът за управление на доставките  обяви, че секторът на услугите в САЩ е нараснал с малко по-бърз темп през ноември, докато министерството на търговията във Вашингтон съобщи, че фабричните поръчки през октомври са се повишили неочаквано с 0,8% на годишна база.

В отделен доклад ADP Research Institute публикува данни за заетостта, според които през ноември американските компании са наели 118 хил. нови служители, след ревизираните 157 хил. през октомври.

Пазарът не реагира и на новината от министерството на труда, че продуктивността извън селското стопанство е нараснала с 2,9% през третото тримесечие – най-силният темп на растеж през последните 2 години.

*Актуално към 18:35!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още