IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси без ясна тенденция в началото на сесията*

Икономическите данни от деня показаха понижение на потребителските разходи, но разширение на бизнес активността в Средния Запад

18:19 | 30.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Американските индекси без ясна тенденция в началото на сесията*

Основните американски индекси се колебаят между печалба и загуба в началото на последната сесия за ноември, докато инвеститорите остават предпазливи по отношение на надвисващата „фискална пропаст“, съобщава CNBC.

Dow Jones се повишава с 0,18% до 13 045,09 пункта, като акциите на AT&T, които поскъпват с 0,85% до 34,22 долара, водят печелившите в индекса, докато тези на Coca-Cola, понижаващи стойността си с 0,6% до 37,74 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето му.

Индексът Standard & Poor's 500 прибавя 0,06% до 1 416,76 пункта, като сред ключовите му подсектори телекомуникационните компании печелят територии, докато технологичните и тези за луксозни стоки отстъпват позиции. Nasdaq Composite губи минималните 0,04% до 3 010,92 пункта.

Потребителските разходи са се понижили с 0,2% през октомври на месечна база, регистрирайки първи спад от 5 месеца, се посочва в съобщение на американското министерство на търговията. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха разходите да останат без промяна, а спадът предвещава по-бавен икономически растеж през четвъртото тримесечие.

Бизнес активността в американския Среден Запад през ноември се е разширила за пръв път от август, като бизнес индикаторът на Института за управление на доставките в Чикаго е достигнал 50,4 пункта, надхвърляйки границата от 50 пункта, разделяща разширяването от свиването.

Акциите на Zynga потъват с 8% до 2,41 долара, след като създателят на онлайн игри и социалната мрежа Facebook преразгледаха споразумението си от преди 2 години, като според новото Zynga не е задължена да използва разплащанията през социалната мрежа и да публикува нейни реклами върху свои продукти, а Facebook ще може да развива свои игри от началото на март.

Пазарната капитализация на социалната мрежа намалява с 1,2% до 27 долара за акция, а тази на Apple се свива с 0,4% до 586,99 долара за акция, въпреки че последният модел iPhone получи разрешение за продажба в Китай, което отваря пътя за дебюта му през декември.

Акциите на Johnson & Johnson поскъпват с 0,1% до 69,31 долара, след като компанията обяви, че главният изпълнителен директор Алекс Горски ще поеме и поста на председателя на борда на директорите Бил Уелдън след оттеглянето му в края на годината.

Пазарната капитализация на Whole Foods нараства с 0,9% до 93,89 долара, след като тя стана поредната компания, обявила специален дивидент преди очакваното изтичане на данъчни облекчения от началото на 2013 г. До момента 90 компании с пазарна капитализация над 250 млн. долара всяка са обявили изплащане на специален дивидент преди края на годината, а общата сума, която предстои да бъде изплатена по тях, надхвърля 20 млрд. долара.

Акциите на Yum Brands губят 8,9% от стойността си до 67,84 долара, след като компанията майка на KFC и Pizza Hut публикува прогноза за печалба през 2013 г., останала под очакванията на анализаторите, а Barclays понижи целта си за стойността на акциите ѝ до 68 долара за брой.

* Актуално към 17,15 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още