IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси успяха да задържат повишенията

Заради волатилността си днешната сесия бе подходяща за трейдъри, търгуващи ден за ден, коментира техен представител

23:59 | 29.11.12 г.
Американските индекси успяха да задържат повишенията

Основните американски индекси приключиха втора поредна сесия с повишения след волатилна търговия, предизвикана от коментари на няколко представители на законодателната власт в страната относно фискалната пропаст и на фона на няколко съобщения със силни макроикономически данни, съобщи CNBC.

“Ако сте трейдър ден за ден, днешната сесия ви е била по сърце, защото обичате волатилността – това е начинът ви да направите пари“, заяви Кени Полкари, независим трейдър. „Но ако хоризонтът ви е дългосрочен, не мисля, че изобщо бихте се включили. Останете спокойни и изчакайте цените да дойдат на вашето ниво“, добави той.

Dow Jones напредна с 0,28% до 13 021,82 пункта, завършвайки над психологически важната граница от 13 000 пункта, воден от акциите на  UnitedHealth, които прибавиха 3,05% към стойността си до 54,36 долара. Пазарната капитализация на Intel обаче намаля с 2,8% до 19,53 долара за акция, натежавайки в най-голяма степен върху представянето на индекса.

Standard & Poor's 500 спечели 0,43% до 1 415,95 пункта, като всичките му подсектори приключиха на положителна територия начело с компаниите от здравеопазването и комуникациите. Nasdaq Composite прибави 0,68% до 3 012,03 пункта.

След дни на оптимизъм представители на Републиканската и Демократическата партия днес започнаха да се обвиняват взаимно за липсата на напредък в преговорите за преодоляване на фискалната пропаст.

Според председателя на Камарата на представителите в американския Конгрес Джон Бейнър демократите трябва да подходят по-сериозно по въпроса за съкращаване на разходите. „Никакъв съществен напредък не бе постигнат в преговорите между Белия дом и камарата през последните 2 седмици“, категоричен бе той.

На свой ред лидерът на мнозинството на Демократическата партия в Сената Хари Рийд заяви, че те все още очакват сериозна оферта от републиканците по отношение на приходите.

Недовършените продажби на жилища са нараснали с 5,2% през октомври, достигайки повече от 5-годишен връх, съобщиха от американската Национална асоциация на брокерите на имоти.

Икономиката на САЩ е нараснала с 2,7% през третото тримесечие на приравнена на годишната основа база, сочат коригираните данни на американското министерство на търговията, докато първоначалните бяха за ръст от 2,0%. Очакванията на анализаторите пък бяха за още по-сериозно ускорение – до 2,8%. Като основна причина за корекцията се посочва ръстът на запасите, поради което анализаторите не очакват нивата на ръст да се окажат устойчиви.

Първоначалните молби за помощи за безработни през миналата седмица пък намаляха за втора поредна седемдневка през миналата седмица, понижавайки се с 23 000 до сезонно изгладените 393 000, сочат данни на американското министерство на труда.

Акциите на Research In Motion повишиха стойността си с 4% до 11,54 долара, достигайки 6-месечен връх, след като рейтингът на ценните книжа на производителя на смартфоните BlackBerry бе повишен от Goldman Sachs.

Пазарната капитализация на Tiffany намаля с 6,2% до 59,80 долара за акция, след като веригата магазини за бижутерия и луксозни стоки не оправда очакванията на анализаторите за тримесечна печалба и понижи годишната си прогноза.

Акциите на Microsoft поевтиняха с 1,5% до 26,95 долара, след като компанията обяви, че новият ѝ таблет Surface Pro ще се продава на цена от 899 долара за версията с 64 гигабайта. Очаква се той да се появи на пазара в началото на 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още