IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадащото реално заплащане в САЩ може да задържи икономическия растеж

Ако цените на финансовите активи и жилищата не продължат да растат, потреблението през идната година ще стагнира, предупреждават анализатори

21:07 | 27.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Спадащото реално заплащане в САЩ може да задържи икономическия растеж

Американските домакинства няма как да подкрепят икономическия растеж, защото техните възнаграждения не успяват да догонят инфлацията, посочват стратезите на Pavilion Global Markets, цитирани от Bloomberg.

Средното реално почасово заплащане в частния сектор се понижава незименно от февруари 2011 г. с изключение само на юли тази година, когато показателят не отчете промяна, показват данни на Министерството на труда на САЩ.

“Потребителите биха харчили повече, само ако се почувстват по-богати”, се казва в коментар на Pavilion. „В момента те нямат това усещане заради инфлацията.” 

Реалните доходи може да продължат да спадат, докато безработицата в САЩ надхвърля 6%, се казва в анализа. Безработицата за октомври бе 7,9%, като повечето икономисти, запитани от Bloomberg, смятат, че тя ще остане без изменение през този месец.

Ако цените на финансовите активи и жилищата не продължат да растат, потреблението през идната година ще стагнира, изтъкват от Pavilion.

Индексът на големите компании Standard & Poor’s е нараснал с 12% от началото на тази година, а индексът за жилищните цени S&P/Case-Shiller - с 6,8% през първите осем месеца на годината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още