IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби понижения за американските индекси в началото на сесията*

Напрежението около надвисналата "фискална пропаст" преодолява добрите новини от Европа и благоприятните макроикономически данни от САЩ

18:02 | 27.11.12 г.
Слаби понижения за американските индекси в началото на сесията*

Основните американски индекси отстъпват в слабо темпо в началото на днешната сесия, тъй като липсата на напредък в преговорите за преодоляване на надвисналата над страната „фискална пропаст“ поражда песимизъм, надмогнал добрите новини за споразумението около гръцкия дълг и положителните макроикономически данни, съобщи CNBC.

Dow Jones губи 0,18% до 12 943,56 пункта, воден от акциите на Hewlett-Packard, които поевтиняват с 1,4%, докато тези на Bank of America, които повишават стойността си с 1% до 9,93 долара, допринасят в най-голяма степен за ограничаването на загубите.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива също 0,18% до 1 403,74 пункта, като акциите на телекомуникационните компании отстъпват позиции, докато тези на индустриалните печелят нови територии. Nasdaq Composite губи 0,23% до 2 969,92 пункта.

Производството на стоки за дълготрайна употреба не е отчело промяна през октомври, съобщиха от американското министерство на търговията, докато икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха среден спад от 0,6% след ръста от 9,8% през септември.

Цените на жилищата в САЩ са се повишили за 6-ти пореден месец през септември, сочи индексът S&P/Case-Shiller. Повишението е с 0,4% след сезонно изглаждане, като съвпада напълно с предварителните прогнози.

Потребителското доверие пък е нараснало до най-високото си ниво от 4 години и половина през ноември, достигайки 73,7 пункта при 73,1 пункта през октомври, става ясно от данни на Conference Board. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за минимален спад до 73,0 пункта.

Акциите на Facebook понижават стойността си с 0,5% до 25,80 долара, въпреки че японската банка Nomura повиши целта си за ценните книжа до 32 долара за акция от досегашните 27 долара.

Пазарната капитализация на ConAgra нараства с 2,7% до 29,05 долара за акция, след като компанията се споразумя за придобиването на Ralcorp в сделка, оценявана на близо 5 млрд. долара, което ще я превърне в най-голямата компания за пакетирани храни в Северна Америка. Акциите на Ralcorp пък се изстреляха с 26,4% до 88,74 долара след оповестяването на информацията за сделката.

Пазарната капитализация на ADT се увеличи с 1,9% до 43,92 долара за акция, след като компанията обяви по-добра от очакваното печалба за третото тримесечие и съобщи, че бордът на директорите ѝ е одобрил програма за обратно изкупуване на акции на стойност 2 млрд. долара, която ще бъде реализирана в рамките на 3 години.

*Актуално към 17,15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още