IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street отчетоха несъществени движения

Днес Бен Бернанке предупреди американските законодатели, че Фед не разполага с безкрайни инструменти за “компенсиране на насрещните икономически ветрове”

23:15 | 20.11.12 г.
Индексите на Wall Street отчетоха несъществени движения

Индексите на Wall Street приключиха сесията с минимални изменения, след като председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке призова за достигането на споразумение за преодоляването на фискалната пропаст, предаде Bloomberg.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,05% до 12 789 пункта, S&P 500 се повиши с 0,08% до 1 388 пункта, а Nasdaq отбеляза ръст до 0,03% до 2 917 пункта.

В реч в Ню Йорк Бернанке предупреди американските законодатели, че Фед не разполага с безкрайни инструменти за “компенсиране на насрещните икономически ветрове”.

“Коментарът на Бернанке беше учтив начин да направи намек на Конгреса”, коментира пред информационната агенция Джон Манли, главен стратег на Wells Fargo Advantage Funds.

Той предупреди, че пазарът ще остане волатилен заради бюджетните дискусии в САЩ, както и преговорите в Европа за финансирането на Гърция.

В момента финансовите министри на държавите от еврозоната заседават как да облекчат дълговото бреме за страната. Пазарните участници очакват да се постигне споразумение както за отпускането на поредния транш от спасителната помощ за Атина, така и за отсрочката, необходима за постигането на договорените с международните кредитори фискални цели.

Същевременно жилищният сектор в САЩ продължава да доказва, че е на пътя на устойчивото възстановяване. Днес стана ясно, че през октомври началното жилищно строителство е нараснало до 4-годишен максимум.

Сред най-губещите позиции в днешната сесия се наредиха акциите на НР. Книжата на компанията поевтиняха с над 12 на сто, след като компанията съобщи, че е открила нередности в счетоводството на софтуерната компания Autonomy, която придоби, заради което отписва 8,8 млрд. долара.

Сред губещите се наредиха още лотовете на Best Buy, след като компанията отчете загуба заради свитите продажби. Акциите на Intel също поевтиняха, след като UBS понижи рейтинга си за лидера в производството на чипове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още