IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street търси посока в началото на сесията*

Инвеститорите очакват бюджетните преговори между президента Обама и Конгреса на САЩ

18:10 | 15.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Wall Street търси посока в началото на сесията*

Индексите на Wall Street не взеха ясна посока в началото на сесията заради подготовката за бюджетните преговори в САЩ, предаде Bloomberg.

Малко повече от час след началото на сесията Dow Jones е без изменение на ниво от 12 571 пункта, S&P 500 се повишава с 0,11% до 1 357 пункта, а Nasdaq отчита спад от 0,1% до 2 844 пункта.

Акциите на Wal-Mart поевтиняха с над 4 на сто в началото на сесията, след като компанията обяви по-слаби от очакваното приходи за третото тримесечие.

Настроенията на инвеститорите се влошиха заради негативните новини от Европа. Днес стана ясно, че еврозоната се е върнала към рецесия заради дълговата криза.

Икономиката на еврозоната се е свила с 0,1% през третото тримесечие, след като през второто тримесечие беше регистриран спад от 0,2 на сто, показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

За последен път регионът бе в рецесия през 2009 г., като тогава икономиката отслабваше през 5 последователни тримесечия.

Същевременно в САЩ започват преговорите на президента Барак Обама с Конгреса за редуцирането на бюджетния дефицит и предвиденото намаляване на публичните разходи на фона на планираното увеличение на данъците за богатите американци.

Във връзка с "фискалната пропаст" вчера Обама се срещна с представители на бизнеса и синдикатите. Утре демократи и републиканци отново ще седнат на масата за преговори, като се очаква да се постигне споразумение заради смекчената позиция на републиканците.

Междувременно днес стана ясно, че производството в региона на Ню Йорк се е свило за четвърти пореден месец през ноември, а икономическият индекс в региона на Филаделфия се е понижил до -10,7 пункта, което индикира свиване на икономическата активност в южните части на щата Ню Джърси, щата Делауеър и източна Пенсилвания.

Американското трудово министерство съобщи също така, че миналата седмица подадените молби за обезщетения при безработица са се увеличили със 78 хил. до 439 хил. Вашингтон обаче обяснява ръста с урагана Санди, който засегна тежко североизточните американски щати.

* Актуално към 17.40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още