IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси отписаха по над 1% заради фискалната пропаст

Акциите на Facebook обаче изненадващо поскъпнаха с над 12% въпреки изтичането на поредния срок за забрана за продажба на дялове от служители на компанията

23:44 | 14.11.12 г.
Американските индекси отписаха по над 1% заради фискалната пропаст

Основните американски индекси ускориха загубите си в последния час от днешната сесия, приключвайки близо до достигнатите най-ниски стойности заради притесненията за фискалната пропаст и възникналото геополитическо напрежение в Близкия Изток, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпи с 1,45% до 12 570,95 пункта, натиснат най-силно от акциите на  Bank of America, които понижиха стойността си с 3,6% до 8,99 долара, и тези на Home Depot, поевтинели с 3% до 61,47 долара.

Пазарната капитализация на Cisco обаче нарасна с 4,8% до 17,66 долара за акция, след като резултатите на компанията за третото тримесечие надхвърлиха очакванията на анализаторите, а годишната прогноза съвпадна с тяхната.

Индексът Standard & Poor's 500 изтри 1,39% до 1 355,49 пункта, като всичките му ключови подсектори завършиха на червена територия начело с индустриалните компании и банките. Nasdaq Composite се понижи с 1,29% до 2 846,81 пункта.

Стенограмата от заседанието на американския Федерален резерв, проведено на 23-24 октомври, показа, че централната банка на САЩ вероятно ще предприеме нова програма за изкупуване на държавни облигации догодина, когато изтече действието на т. нар. Операция Туист“.

Освен това става ясно, че представителите на Фед смятат, че решението им да бъде предприет трети кръг на вливане на ликвидност е подобрило финансовата обстановка и е помогнало за подкрепа на възстановяването на жилищния сектор.

Тази вечер американският президент Барак Обама проведе първата си пресконференция след преизбирането си на поста. Обама е убеден, че републиканците могат да се присъединят към инициативата на Демократическата партия за избягване на фискалната пропаст. Той е „открит за нови идеи“ по отношение на данъчните ставки, но настоява, че с умерено повишаване на данъците за богатите „няма да им съдере кожите“ и няма да нанесе удар по инвестициите от страна на бизнеса.

Данни на американското министерство на търговията, публикувани днес, показаха, че продажбите на дребно са се свили с 0,3% през октомври, след като през септември бяха нараснали с 1,3%, а запасите на бизнеса са нараснали до рекордните 1,61 трлн. долара.

Изходящата производствена инфлация се е забавила, стана ясно от съобщение на американското министерство на труда.

Акциите на Facebook изненадващо прибавиха 12,6% към стойността си до 22,36 долара въпреки изтичането на поредния срок за забрана на дялове от служители на компанията, с което на пазара постъпват още около 804 млн. ценни книги, а тези на Zynga поскъпнаха с 1,4% до 2,14 долара, след като компанията обяви, че нейният главен финансов директор е напуснал поста заради мениджърски пост в социалната мрежа.

Пазарната капитализация на Mosaic намаля с 3,25% до 1,65 долара за акция, след като производителят на торове понижи прогнозата си за продажбите на фосфати и поташ заради несигурността на китайския и индийския пазар.

Акциите на Abercrombie & Fitch скочиха с 34,45% до 41,92 долара, след като веригата магазини за тийнейджърско облекло обяви по-висока от очакваната тримесечна печалба благодарение на нарасналото търсене от чужбина и повиши прогнозата си за годишна печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още