IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street отново се обагри в червено

Най-слабо се представят компаниите за добив на ресурси, а най-силно – технологичните

18:02 | 14.11.12 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

След като стартираха сесията в сряда с умерен ръст породен от по-добрите от очакваното резултати на Cisco Systems Inc., индексите на Wall Street отново се обагриха в червено, съобщава MarketWatch.

Cisco „изненада на практика всички анализатори, след като надхвърли абсолютно всички очаквания“, коментира Фред Диксън, главен инвестиционен стратег на Davidson Cos.

*Dow Jones Industrial Average изгуби 0,66% до 12672 пункта.

S&P 500 се раздели с 0,61% до 1366 пункта като най-слабо сред 10-те индустриални групи на индекса се представят компаниите за добив на ресурси, а най-силно – технологичните.

Nasdaq Composite се понижи с 0,43% до 2871 пункта.

Продажбите на дребно в САЩ през октомври се понижиха за първи път от 4 месеца в резултат на урагана Санди и последвалите наводнения по Източното крайбрежие.

Продажбите на едро също се понижиха през октомври като следствие от по-ниските енергийни цени.

Акциите на Facebook Inc. скочиха с 10% до 21,85 долара за акция, след като инвеститорите се възползваха от най-голямото освобождаване на акции на компанията от публичното й предлагане през май.

Днес бяха освободени 804 млн. акции, държани от бивши служители на компанията. Така количествoто акции на Facebook, предлагано на борсата, почти ще се удвои.

Актуално към 18:00!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още