IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за потребителското доверие съхраниха печалбите на американските индекси

Изявлението на президента на САЩ Барак Обама за търсене на компромис за преодоляване на фискалната пропаст само увеличи опасенията на инвеститорите

23:53 | 09.11.12 г. 2
Данните за потребителското доверие съхраниха печалбите на американските индекси

Основните американски индекси отчетоха печалби в последната сесия за седмицата, след като съобщението, че потребителското доверие в страната се е повишило до най-високото си ниво от 2007 г., затъмни разногласията между президента и Конгреса на САЩ за начините за преодоляване на „фискалната пропаст“, съобщи MarketWatch.

Dow Jones напредна с минималните 0,03% до 12 815,39 пункта, но загуби 2,1% за седмицата, която е трета поредна за индекса, приключила на негативна територия, и с най-слаб резултат от юни.

Акциите на Boeing Inc., поскъпнали с 3,2% до 73,25 долара, и тези на Caterpillar Inc., повишили стойността си с 1,5% до 84,95 долара, бяха сред основните печеливши при сините чипове.

Индексът Standard & Poor's 500 прибави 0,17% до 1 379,85 пункта, но това слабо се отрази на седмичното му отстъпление, фиксирано на 2,4%. Nasdaq Composite спечели 0,32% до 2 904,87 пункта, но седмичната му загуба достигна 2,6%.

Днес акциите изтриха част от печалбите, след като президентът на страната Барак Обама заяви, че е готов да направи компромиси за постигането на споразумение, което трябва да предотврати опасността от падането на САЩ във „фискалната пропаст“, но настоява повишаването на данъците за най-богатите американци да бъде част от сделката.

Индексът на потребителското доверие в САЩ е нараснал до 84,9 пункта през ноември, достигайки най-високото си ниво от 2007 г. насам, при това след като данните за октомври бяха коригирани в посока на понижение до 82,6 пункта от първоначално обявените 83,1 пункта, стана ясно от проучване на Университета на Мичиган. Очакванията на анализаторите за понижаването му също бяха категорично опровергани.

Акциите на Groupon се сринаха с 29,6% до 2,76 долара, достигайки най-ниското си ниво при затваряне на борсата, след като компанията публикува разочароващи резултати за третото тримесечие – загуба от близо 3 млн. долара и приходи от 568,6 млн. долара, останали под очакванията на анализаторите.

Пазарната капитализация на Kayak обаче скочи с 27,8% до 39,67 долара за акция, след като Priceline обяви, че ще придобие компанията срещу 1,8 млрд. долара, оценявайки акциите ѝ на 40 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още