IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизборен оптимизъм на Wall Street

Освен изборите в САЩ, тази седмица пазарите ще се движат и от ключовия парламентарен вот за бюджета в Гърция

23:22 | 05.11.12 г. 2
Предизборен оптимизъм на Wall Street

С повишения на индексите завърши днешната сесия на Wall Street.

В края на търговията Dow Jones се повиши с 0,14% до 13 112 пункта, S&P 500 добави 0,2% до 1 417 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 0,6% до 3 000 пункта.

Сред печелившите в днешната сесия се наредиха акциите на Apple, които добавиха 1%, след като стана ясно, че компанията е продала 3 млн. от новия iPad mini през почивните дни.

Компанията започна продажбите на новото устройство в САЩ и още 30 държави на 2 ноември. Оказа се обаче, че търсенето значително надвишава първоначалните доставки, затова и удовлетворяването на част от поръчките е отложено, а срокът е края на този месец.

“Инвеститорите е по-вероятно да се въздържат от действия заради изборите. Отново се възродиха и опасенията за Европа. Пазарите са нервни заради Гърция”, коментира пред Bloomberg Маделин Матлок от Huntington Asset Advisors.

В началото на сесията индексите в Ню Йорк се колебаеха между червения и зеления спектър, след като стана ясно, че през октомври се е забавил растежа в сектора на услугите в САЩ.

Индексът на Institute for Supply Management за сектора на услугите се е понижил до 54,2 пункта през миналия месец, след като през септември достигна 55 пункта.

Въпреки понижението обаче индексът показва, че секторът продължава да се разширява, тъй като остава на ниво над 50 пункта – границата между засилване и свиване на активността.

Освен изборите в САЩ, другото основно събитие, което се очаква да държи под напрежение пазарите през тази седмица, е парламентарният вот за бюджета в Гърция. Парламентът трябва да приеме бюджета за 2013 г. и пакетът от икономии, които ще се изпълняват през 2013 и 2014 г., за да си осигури Атина следващия транш от спасителната помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още