IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да търгуваме в изборната за САЩ и Китай седмица?

Мнозина смятат, че избирането на Мит Ромни ще е положително за пазарите, въпреки че той може да реши да прекрати програмата за вливане на ликвидност

09:08 | 06.11.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кандидатът за президентския пост на републиканците Мит Ромни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кандидатът за президентския пост на републиканците Мит Ромни. Снимка: Ройтерс

Инвеститорите вероятно ще изчакат изхода от президентските изборите в САЩ и партийния конгрес в Пекин, въпреки че според анализатори това не е правилният момент да сте прекалено предпазливи, пише CNBC.

Президентските избори в САЩ са във вторник, докато в четвъртък Китайската комунистическа партия започва 18-тия си конгрес, на който ще бъде избран новият китайски лидер за следващите 10 години.

Президентските избори в САЩ са от особено значение, тъй като от резултатите зависи дали програмата за вливане на ликвидност на Федералния резерв (Фед) ще продължи да подкрепя икономиката и как ще бъде решена патовата ситуация в щатския конгрес около така наречената "фискална пропаст", коментира Джъстин Харпър, стратег на IG Markets.

„Трейдърите искат да знаят, кой ще се справи по-добре с фискалната пропаст, която се очертава да се превърне, както в икономически, така и в политически кошмар“, казва Харпър.

„Мнозина смятат, че избирането на Мит Ромни ще е положително за пазарите, въпреки че той може да реши да прекрати програмата за вливане на ликвидност и да смени председателя на Фед Бен Бернанке“.

Ако обаче спечели кандидатът на демократите Барак Обама, програмата за вливане на ликвидност ще бъде продължена и вероятно ще помогне за възстановяването на американската икономика, допълва Харпър.

„Веднъж, след като отминат изборите и се разминем с фискалната пропаст, мисля че ще имаме много повече яснота, за това накъде ще поеме пазарът в дългосрочен план“, казва Ник Мароутсос, изпълнителен директор на Kapstream.

„Като се огледаме в глобален мащаб правителствените облигации не ни харесват особено. Доходността им е на историески ниско ниво... Мисля, че фондовият пазар ще остане сравнително бичи през 2013 г.“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
jj99
преди 11 години
Навремето сайтовете се изхранваха с реклами, сега се изхранват чрез статиите които пишат... Тъй че... надали ги четат, преписват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Jason_Thorn
преди 11 години
Баси тъпата статия, честно. Начи ако спечели Ромни е добре за пазарите въпреки че ще спре наливането на ликвидност. Ако спечели Обама, пак е добре щото ще продължи наливането на ликвидност. Ми то начи няма губещ вариант, баси. Като ги пишат тези глупости не си ли ги четът преди да ги пуснат в сайта. Явно разминаването с фискалната пропаст е само въпрос на време, и лош вариант няма. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още