IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в САЩ няма да работят днес заради урагана Сенди

Ще бъде изключително сложно да осигурим безопасността на служителите си, твърдят от New York Stock Exchange, която може да не работи и във вторник

09:51 | 29.10.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси отменят днешните си сесии заради урагана Сенди, като не е изключено утре също да няма търговия, съобщава Интерфакс.

„Подкрепяме общото мнение на борсите и регулаторните органи, че в опасната ситуация, формираща се заради урагана Сенди, ще бъде изключително сложно да се осигури безопасността на нашите служители“, се посочва в съобщение на New York Stock Exchange.

Първоначално борсите планираха електронната търговия да продължи, но вчера бе взето решение за пълно спиране на операциите. Облигационните пазари ще работят до обед местно време.

Подобно извънредно прекратяване на работата на New York Stock Exchange е първото от 11 септември 2001 г., когато борсите затвориха за 4 дни. Заради ураган за последен път тя отмени сесия през септември 1985 г.

Вчера кметът на Ню Йорк Майкъл Блуумбърг нареди евакуирането на 375 000 души, живеещи в изложените на най-голяма опасност квартали на града.

Очаква се ураганът да връхлети източното крайбрежие на САЩ с проливни дъждове и силни ветрове, които ще наводнят част от Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Vesko94
преди 11 години
Хубава снимка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още