IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси прекъснаха седмична серия от загуби

Слухове, че международната рейтингова агенция Fitch може да направи съобщение за понижаване на кредитния рейтинг на САЩ, ограничиха печалбите

23:59 | 25.10.12 г. 1
Американските индекси прекъснаха седмична серия от загуби

Основните американски индекси успяха да приключат днешната волатилна сесия на положителна територия, водени от енергийните компании и някои по-добри от очакваното макроикономически данни, но слуховете, че международната рейтингова агенция Fitch може да направи съобщение за понижаване на кредитния рейтинг на САЩ ограничиха печалбите, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 0,2% до 13 103,68 пункта начело с акциите на Procter & Gamble поскъпнали с 2,9% до 70,07 долара въпреки обявяването на тримесечни резултати, които само оправдаха очакванията, докато тези на Boeing, понижили стойността си с 1,6% до 71,54 долара, водеха губещите в индекса.

Standard & Poor's 500 нарасна с 0,3% до 1 412,97 пункта, като акциите на компаниите от здравния и енергийния сектор отчетоха малки печалби, докато телекомуникационните и добивните теглеха индекса надолу. Nasdaq Composite се повиши с 0,15% до 2 986,12 пункта.

Запитан за евентуално рейтингово действие от страна на Fitch, говорител на агенцията направи препратка към нейно изявление от юли, в което се посочва, че тя „не очаква да премахне негативната перспектива преди края на 2013 г.

„Слух, който не е подкрепян, ще намери друг начин да циркулира наоколо“, заяви на свой ред Арт Кашен, директор за сделките на регулиран пазар в UBS Financial Services. 

Първоначалните молби за помощи за безработни за миналата седмица са намалели с 23 000 до сезонно изгладените 369 000, след като данните за предходната бяха коригирани в посока на повишение спрямо предварително обявените 388 000, съобщиха от американското министерство на труда. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха спад до 365 000 молби.

Поръчките за стоки за дълготрайна употреба през септември са нараснали с 9,9%, сочат данни на американското министерство на търговията. Предварителните прогнози на икономистите бяха за ръст от 7,1%.

Недовършените продажби на жилища пък са се увеличили с 0,3% през септември на месечна база, става ясно от съобщение на американската Национална асоциация на брокерите на имоти. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за ръст от 2,1% след регистрирания спад от 2,6% през август.

Акциите на  Apple загубиха 1,2% от стойността си до 609,54 долара преди обявяването на тримесечните резултати на компанията, а тези на Pandora потънаха с 11,7% до 8,20 долара, след като за кратко търговията с тях бе спряна заради съобщения, че Apple планира създаването на собствена радиостанция през 2013 г.

Пазарната капитализация на Microsoft намаля с минималните 0,08% до 27,88 долара за акция след представянето на новата операционна система на компанията Windows 8 и на таблета Surface.

Акциите на ConocoPhillips прибавиха 2,2% към стойността си до 57,16 долара въпреки обявения спад в печалбата за третото тримесечие заради понижаването на цените на суровия петрол и природния газ, а тези на  Zynga скочиха с 12,3% до 2,39 долара, след като разработчикът на игри обяви програма за обратно изкупуване на акциите си на стойност 200 млн. долара.

Пазарната капитализация на Best Buy потъна с 10,3% до 15,17 долара за акция, след като компанията обяви, че двама високопоставени мениджъри напускат и добави, че очаква печалбата ѝ за третото тримесечие да остане „значително под“ нивата отпреди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Акциите на Apple загубиха 1,2% от стойността си до 609,54 долара ????Аз ли нещо не разбрах? Има ли нормални хора да дадат над 10 долара да акция? Е ИТ сектора определено е балон :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още