IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед влоши настроенията на Wall Street

Констатациите на американската централна банка за състоянието на икономиката отблъснаха инвеститорите

23:19 | 24.10.12 г.
Фед влоши настроенията на Wall Street

Акциите в Ню Йорк обърнаха тренда и в края на сесията приключиха с понижения заради констатациите на Федералния резерв за състоянието на американската икономика, предаде Bloomberg.

Dow Jones се понижи с 0,19% до 13 077 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,29% до 1 409 пункта, а Nasdaq изтри 0,28% до 2 982 пункта.

Пазарната капитализация на Netflix се срина с 12 на сто, след като компанията намали прогнозите си за очаквания растеж на вътрешния пазар. Акциите на Altera Corp. поевтиняха с над 8 на сто, след като компанията обяви по-слаби продажби от очакваното.

Отчетът на Eli Lilly също разочарова инвеститорите, което се отрази и на цената на акциите на фармацевтичната компания.

Един от големите печеливши в днешната сесия обаче се оказа Facebook. Акциите на компанията се повишиха с 18 на сто заради по-добрия от очакваното финансов отчет.

Сред печелившите се наредиха и строителните компании заради добрите данни за пазара на имоти, които излизат в последните месеци.

“Няма нищо ново и окуражаващо що се отнася до становищата на Федералния резерв за състоянието на икономиката”, коментира пред информационната агенция Уолтър “Бъки” Хелуиг от BB&T Wealth Management.

Той допълни, че отчетите на водещите компании са били доста разочароващи.

Според Фед икономиката на САЩ продължава да нараства скромно, затова централната банка потвърди ангажимента си да продължава с изпълнението на най-новата програма за ликвидност до настъпване на трайно възстановяване на пазара на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още