IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свиващата се световна търговия понижи печалбата на UPS

Компанията прогнозира ръст между 5% и 7% на годишната печалба, но отбелязва известна несигурност за обема на доставките през празничния период

16:44 | 23.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Свиващата се световна търговия понижи печалбата на UPS

Най-голямата компания за доставки в света United Parcel Service Inc (UPS) обяви понижаване на печалбата за третото тримесечие на годишна база, позовавайки се на свиващата се търговия в световен мащаб, и посочи, че е налице „известна несигурност“ за силата на предстоящия празничен период в края на годината, съобщи Ройтерс.

Американската компания, която напасва своята мрежа, за да се справи с намаляващите доставки от Азия и нарасналото търсене на по-евтини възможности, обяви по-висока печалба в международния си сегмент.

„Нашите резултати бяха постигнати в среда на свиваща се световна търговия и променяща се пазарна динамика“, посочва в свое изявление главният изпълнителен директор на UPS Скот Дейвис.

Компанията отбеляза, че през третото тримесечие печалбата е намаляла до 469 млн. долара, или 48 цента на акция, от 1,07 млрд. долара, или 1,09 долара на акция за същия период на 2011 г.

Печалбата от основна дейност достига 1,06 долара на акция, оправдавайки очакванията на анализаторите.

Приходите са намалели до 13,07 млрд. долара от 13,17 млрд. долара за третото тримесечие на миналата година. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха средно приходи от 13,3 млрд. долара.

„Макар да има известна несигурност около величината на покупките през празничния период, ние сме убедени в способността за доставка на UPS“, подчертава в съобщението главният финансов директор на компанията Курт Кюн.

Оттам прогнозираха печалба от основната дейност за 2012 г. между 4,55 долара и 4,65 долара на акция, което означава ръст между 5% и 7% спрямо резултата за 2011 г. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакват средна печалба от 4,56 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още