IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След волатилна сесия индексите в САЩ успяха да се задържат на повърхността

Ако растежът през третото тримесечие се окаже под 1,5%, пазарите ще бъдат засегнати, коментира анализатор

23:52 | 22.10.12 г. 1
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси затвориха на зелена територия в понеделник, след като успяха да възстановят акумулираните загуби в самия края на сесията.

Dow Jones Industrial Average спечели 0,02% до 13346.

Акциите на Caterpillar Inc. отбелязаха ръст, след като производителят на тежки машини за строителния и миннодобивния сектор обяви по-добри от очакваното резултати за третото тримесечие.

„В САЩ продължава сезонът на корпоративните отчети, който досега е доста разочароващ и това е отражение на затрудненото положение на икономиката. Станахме свидетели на повече от обичайното предупреждения за спад на печалбите, което означава, че компаниите не очакват подобрение в скоро време", коментира Джеймс Хюз, главен пазарен анализатор на Alpari.

S&P 500 се повиши 0,04% до 1434 пункта. Най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представихa компаниите от технологичния сектор, а най-слабо тези от енергийния.

След като първоначално се понижи до 2996 пункта – първия спад под 3000 пункта от 13 август -  Nasdaq Composite спечели 0,38% до 3017 пункта.

Във вторник се очакват отчетите на  Apple Inc. и Amazon.com Inc.

В Ню Йорк американският лек суров петрол с доставка през ноември изгуби 2% до 88,3 долара за барел, докато петролните фючърси за доставка през декември се понижиха до 88,8 долара за барел.

Щатският долар успя да изтрие загубите си спрямо останалите основни валути, включително еврото.

„Днес не се очаква обявяване на макроикономически данни в САЩ, което ще запази волатилността на пазара ниска. ФЕД ще има среща във вторник и сряда тази седмица, което може да подскаже дали се готвят за ново придобиване на активи, както беше намекнато на последната им среща. В края на седмицата се очакват и първите данни за БВП на САЩ и Великобритания за третото тримесечие”, допълва Хюз.

Според анализатори, участвали в проучване на MarketWatch, през третото тримесечие на годината растежът на щатската икономика ще достигне 1,8%.

„Доста се говореше за слабостта на глобалната икономика и че САЩ са единственото убежище. Така че ако растежът се окаже под 1,5%, пазарите ще бъдат засегнати“, прогнозира Андрю Фицпатрик от Hinsdale Associates Inc., цитиран от MarketWatch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
Fi4eto
преди 11 години
Евала за заглавието. ха ха ха ха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още