IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Корпоративните резултати не успяха да окуражат Wall Street

Сезонът на отчетите досега е доста разочароващ, коментира анализатор

18:41 | 22.10.12 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси стартираха сесията в понеделник с умерен ръст, но в последствие изгубиха позиции въпреки публикуването на резултатите на Caterpillar, които се оказаха по-добри от очакваното, пише MarketWatch.

Акциите на Caterpillar Inc. отбелязаха ръст, след като производителят на тежки машини за строителния и миннодобивния сектор обяви по-добри от очакваното резултати за третото тримесечие.

„В САЩ днес продължава сезонът на корпоративните отчети, който досега е доста разочароващ и това е отражение на затрудненото положение на икономиката. Станахме свидетели на повече от обичайното предупреждения за спад на печалбите, което означава, че компаниите не очакват подобрение в скоро време", коментира Джеймс Хюз, главен пазарен анализатор на Alpari.

*Dow Jones Industrial Average изгуби 0,29% до 13305 пункта като на най-силен ръст сред сините чипове се радва Caterpillar.

S&P 500 изгуби 0,32% до 1429 пункта. Най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представяте компаниите от технологичния сектор.

Nasdaq Composite е почти без промяна с маргинален спад от 0,01% до 3005 пункта.

В Ню Йорк американският лек суров петрол с доставка през ноември поскъпна до 90,1 долара за барел, докато петролните фючърси за декември се повишиха до 90,47 долара за барел.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) провежда среща във Виена, на която се очаква да бъде избран нов генерален секретар на организацията.

Щатският долар поевтиня спрямо останалите основни валути, включително еврото.

Доходността по 10-годишните щатски ДЦК се повиши до 1,802%.

*Актуално към 18:30!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още