IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетите натиснаха надолу акциите на Wall Street*

Пазарните участници осребряват печалбите си след достигнатите през седмицата ръстове, според анализатор

18:18 | 19.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Отчетите натиснаха надолу акциите на Wall Street*

Със спадове на индексите започна последната за седмицата сесия на Wall Street.

Малко повече от час и половина след началото на търговията Dow Jones се понижава с 0,80% до 13 440 пункта, S&P 500 отписа 0,64% до 1 448 пункта, а Nasdaq изтри 0,84% до 3 047 пункта.

Акциите изтриха напредъка от началото на седмицата заради по-лошите от очакваното данни в отчетите на Microsoft Corp. и General Electric, предаде Bloomberg.

Акциите на Microsoft поевтиняха с близо 2 процента, след като обяви по-малка печалба за третото тримесечие от очакваното.

General Electric изтри 3 на сто от пазарната си капитализация в началото на сесията, след като приходите на компанията за третото тримесечие не оправдаха прогнозите на анализаторите.

Лотовете на AMD също се наредиха сред губещите, след като компанията обяви плановете си да съкрати 15% от персонала.

“Корпоративните печалби не съвпадат с очакванията, но това се дължи на цялостната икономическа ситуация”, коментира за информационната агенция Ангъс Кембъл, пазарен анализатор в Capital Spreads.

“Тази седмица започна изключително силно и беше окуражаващо да се видят такива ръстове. Нормално е да се осребрят печалбите, след като пазарите достигнаха такива висоти”, допълни той.

На настроенията на инвеститорите повлияха и новините от Европа. Лидерите на еврозоната не се споразумяха за отпускането на допълнителна помощ за Испания, както и за директната рекапитализация на затруднените банки от еврозоната със средства от постоянния спасителен фонд.

Същевременно обаче политиците се споразумяха новата система за банковия надзор в еврозоната да започне да действа от 2013 г., като Европейската централна банка (ЕЦБ) ще наблюдава всички финансови институции в държавите, които използват единната валута.

Все пак Франция направи малък компромис – националните регулатори ще продължат да контролират малките местни банки, макар и ЕЦБ да получи правото да се намесва при необходимост.

Дори новата порция добри данни за пазара на имоти в САЩ не оправи настроението на инвеститорите. Американската асоциация на брокерите съобщи, че продажбите на стари жилища са се задържали на двегодишен максимум през септември.

* Актуално към 17.35 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още