IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones регистрира най-високото си ниво при затваряне от 5 години

Изглежда трейдърите осребриха някои печалби от седмицата, преди да започне сезонът на отчетите, коментира анализатор

23:54 | 05.10.12 г.
Dow Jones регистрира най-високото си ниво при затваряне от 5 години

Основните американски индекси днес не успяха да сформират обща посока, заличавайки възходящия импулс от правителствения доклад за пазара на труда, но записаха първа от последните 3 седмици седмица с печалба, съобщи CNBC.

Dow Jones регистрира най-високото си ниво при затваряне на борсите за последните 5 години, след като днес се повиши с 0,3% до 13 610,15 пункта. Акциите на Home Depot, поскъпнали с 2,4% до 63,20 долара, водеха печелившите в индекса на сините чипове, докато тези на UnitedHealth, понижили стойността си с 1,45% до 57,13 долара, се отразиха най-зле върху представянето му. За седмицата печалбата на Dow Jones достигна 1,3%.

Standard & Poor's 500 отстъпи с минималните 0,03% до 1 460,93 пункта, като добивните компании се поздравиха с най-високи печалби сред подсекторите му, докато технологичните и телекомуникационните понесоха най-сериозни загуби. За седмицата индексът спечели 1,4%.

Акциите на Avon Products повишиха стойността си със 7,2% до 17,39 долара, след като компанията обяви, че председателят на борда на директорите Андреа Юнг ще се оттегли от поста в края на годината и ще бъде наследен от Фред Хасан.

Nasdaq Composite се понижи с 0,4% до 3 136,19 пункта, свивайки седмичната си печалба до 0,6%.

„Изглежда трейдърите осребриха някои печалби от седмицата, преди да започне сезонът на отчетите“, заяви Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital, добавяйки, че пазарът може би е узрял за известно отстъпление.

Сезонът на отчетите за третото тримесечие започва във вторник с Alcoa, като през следващата седмица сред очакваните с най-голямо нетърпение имена са JPMorgan и Wells Fargo.

Преди началото му в понеделник се очаква търговията да бъде слаба заради честването на деня на Колумб в САЩ, когато банките и облигационните пазари няма да работят.

Днес при отварянето на борсите индексите регистрираха повишения след обявяването на информацията, че нивото на безработица се е понижило до 7,8% през септември, пробивайки границата от 8% за пръв път от близо 4 години.

От американското министерство на труда съобщиха също, че работодателите са създали нови 114 000 работни места през миналия месец, оправдавайки очакванията на анализаторите, но данните за август бяха коригирани до ръст от 142 000 при първоначално обявени едва 96 000 нови работни места.

„Всеки се бе съсредоточил върху падането на нивото под 8%, но това не е магическо число, то не кара хората да се чувстват по-добре заради икономическото положение“, заяви Тод Шьонбъргър, управляващ директор в The BlackBay Group. „Септември по традиция е силен месец за работните места и водещото число бе напълно разочароващо“, добави той.

Потребителските кредити през август са нараснали с 18,1 млрд. долара до 2,726 трилиона долара, след като през предходния месец се бяха понижили за пръв път от близо година, стана ясно от публикувани данни на американския Федерален резерв.

Акциите на Zynga потънаха с 11,9% до 2,48 долара, след като компанията понижи годишната си прогноза. Компанията бе напусната от няколко членове на висшия мениджърски състав, а представянето на част от създаваните от нея игри за социални мрежи е по-слабо от очакваното, което прави настоящото тримесечие „предизвикателно“, се посочва в нейно съобщение.

Пазарната капитализация на Facebook намаля с 4,7% до 20,91 долара за акция, тъй като социалната мрежа е получила 14% от приходите си за първата половина на годината чрез Zynga.

Акциите на Apple понижиха стойността си с 2,1% до 652,59 долара, след като основният ѝ конкурент Samsung обяви почти удвояване на тримесечната печалба на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още