IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ефектът от действията на Фед върху Wall Street се изчерпа

Единствената причина пазарът да се задържа на сегашните нива е, че очаква по-добър сезон на отчетите, коментира анализатор

23:33 | 02.10.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ефектът от действията на Фед върху Wall Street се изчерпа

Американските индекси приключиха смесено сесията във вторник, като несигурността около финансовата помощ за Испания и безпокойството за забавящата се световна икономика ограничиха печалбите, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,2% до 13 482 пункта. Индексът на големите фирми S&P 500 прибави 0,1% до 1 446 пункта, а техологично ориентираният Nasdaq Composite се покачи с 0,2% до 3 120 пункта.

„Пазарът се колебае, тъй като участниците са нервни относно много неща. Цялостното настроение е, че корекцията още не е приключила”, коментира Ю-Дъ Чан, главен трейдър в ACE Investment Strategists.

”Скорошният подем на пазара бе изцяло заради очакванията за обявяване на трети кръг вливане на ликвидност от Федералния резерв, като след него нямаше нов борсов катализатор”, посочва Натали Тръноу, главен инвестиционен директор в Calvert Investments.

„Единствената причина пазарът да се задържа на сегашните нива е, че очаква по-добър сезон на отчетите. Не мисля обаче, че ще видим много корпоративни изненади.”

Акциите заличиха ранните повишения, след като испанският премиер Мариано Рахой поля със студен душ спекулациите, че страната е близо до искане на спасителна финансова помощ от ЕЦБ.

”Европа продължава да изпитва икономически проблеми, като финдаменталните показатели продължават да се влошават. Хората обаче се фокусират върху политиките, а не върху фундамента”, изтъква Тръноу.

Американският лек петрол поевтиня с 0,9% до 91,69 долара за барел, а петролът тип Брент отстъпи с 0,04% до ниво от 111,57 долара.

Цената на златото се понижи с 0,4% до 1 773 долара за трой унция, а на среброто спадна с 0,8% до 34,67 долара.

Еврото прибави 0,3% до ниво от 1,292 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се понижи с 0,01 процентни пункта до 1,62%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 02.10.12 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Колкото и неприятно да е предстоящия фалит на САЩ ще вкара световната икономика в депресия и ние тука в България пак ще отнесем плувката, как не ни се падна поне веднъж да поживеем едни 10-20 нормални години само глад мизерия и тъпотии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
forum_rookie
преди 11 години
lozkhris, дългът е 16 трилиона (знам, че грешката ти е чисто техническа).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
lozkhris
преди 11 години
Много скоро ще стане ясно,че се повтаря сценарият от средата на 70-те,когато насила държаните ниски лихви докараха на Америка инфлация от 15%.Всичко започва с отказ от златния стандарт,преизбирането на Никсън и скудоумното преследване на обезценка на долара.В момента всички данни, идващи от Администрацията са фалшифицирани-безработица,CPI и т.н.-а печатницата ще се върти за да пълни джобовете на банкери и корпоративни престъпници до момента,до който ножът опре в кокала.Все пак 16 милиарда дълг трябва да се избиват-дали ще е чрез реална или икономическа война, дали чрез унищожаване на Световната икономика...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още