IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street пак светна в червено

Председателят на клона на Фед във Филаделфия разочарова инвеститорите, като посочи, че не очаква новият кръг от вливане на ликвидност да подейства

23:15 | 25.09.12 г. 1
Wall Street пак светна в червено

Индексите на Wall Street обърнаха посоката, след като председателят на Федералния резерв на Филаделфия Чарлз Плосър коментира, че новият кръг от вливане на ликвидност, който предприе американската централна банка, няма да подпомогне растежа на икономиката, предаде Bloomberg.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,74% до 13 458 пункта, S&P 500 отбеляза спад от 1,02% до 1 442 пункта, а Nasdaq изтри 1,35% до 3 118 пункта, въпреки данните за ръста на потребителското доверие в САЩ до седеммесечен максимум през септември, както и знаите за подобряване на жилищния пазар в Страната на неограничените възможности.

Днес Плосър призна, че е бил против решението на Фед да започне отново да изкупува активи, докато не се види положителен ефект върху икономиката и пазара на труда.

“Не вярвам, че либерализирането на паричната политика е подходящо или пък че ще има ефект върху сегашната икономическа среда”, коментира той по време на събитие, организирано от Федералния резерв на Филаделфия.

По думите му проблемите с високата безработица донякъде са структурни и няма как да бъдат решени с инструментите на паричната политика.

Чарлз Плосър посочи още, че Фед вероятно ще трябва да започне да повишава лихвите преди средата на 2015 г. (нарушавайки ангажимента си - бел. ред.), както и че вижда голям риск от силно повишаване на потребителските цени в бъдеще.

“Нещата явно няма да се подобрят толкова бързо, колкото на хората им се иска”, коментира пред информационната агенция Малкълм Поли, главен инвестиционен консултант в Stewart Capital.

Той също прогнозира, че действията на Фед едва ли ще доведат до силен икономически ръст.

Сред най-губещите позиции днес се наредиха акциите на Caterpillar. Пазарната капитализация на компанията изтри над 4 на сто, след като ръководството й занижи очакванията си за печалбите през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 11 години
Давайте другари смело напред.Пускайте печатницата.Обещавайте на всеки кой каквото иска.До пълната победа на комунизма.От всекиго според възможностите на всекиго според потребностите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още