IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започнаха сесията нагоре*

Добрите данни за жилищния пазар и потребителското доверие в САЩ окуражиха инвеститорите

18:17 | 25.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Индексите на Wall Street започнаха сесията нагоре*

С повишения на индексите започна сесията на Wall Street. Повече от час след началото на търговията Dow Jones се повишава с 0,3% до 13 599 пункта, S&P 500 отбелязва ръст от 0,28% до 1 461 пункта, а Nasdaq добавя 0,29% до 3 170 пункта.

Данни на The Conference Board показаха, че потребителското доверие в САЩ през септември е достигнало седеммесечен връх, а американците са станали по-оптимистични за пазара на труда и доходите, предаде Ройтерс.

Индексът на потребителското доверие се е повишил до 70,3 пункта от 61,3 пункта през август, докато анализатори очакваха той да остане почти без промяна на 63 пункта.

Индексът, който измерва очакванията на потребители, се е повишил до 83,7 пункта от 71,1 пункта. Над 16 на сто от анкетираните очакват през следващите шест месеца доходите им да се повишат. Намалява делът на американците, които очакват да имат проблеми с намирането на работа и с доходите си в близко бъдеще.

Същевременно стана ясно, че цените на жилищата в 20 от големите американски градове са отбелязали растеж за шести пореден месец, макар и с по-бавен темп от очакваното. Индексът S&P/Case Shiller се е повишил с 0,4% през юли, докато анализатори очакваха повишение от 0,9%.

“По-оптимистично сме настроени за жилищния пазар, тъй като процесът на възстановяване продължава”, коментира Дейвид Блицър от Standard & Poor's.

“Икономическите данни са доста добри. Пазарът на жилища вече укрепва. Това, че се вижда подобрение на жилищния пазар е истински катализатор на доверието”, посочва пред Bloomberg Бърт Уайт от LPL Financial Corp.

* Актуално към 17.45 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още