IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се отрезви от реалността

Единствено Dow Jones успя да обърне тренда и да приключи в зеления спектър

23:19 | 20.09.12 г.
Wall Street се отрезви от реалността

Сесията на Wall Street приключи с минимални изменения на индексите и превес на песимизма заради опасенията за глобално икономическо забавяне.

В края на търговията единствено Dow Jones успя да обърне тренда и да затвори в зеления спектър, след като се покачи с 0,14% до 13 597 пункта.

S&P 500 се понижи с 0,07% до 1 460 пункта в края на сесията, а Nasdaq отбеляза спад от 0,21% до 3 176 пункта.

“Миналата седмица имахме силно рали, което се базираше на агресивните действия на централната банка, а тази седмица осъзнаваме реалността – че икономическата активност е слаба”, коментира пред Bloomberg Алан Гейл, старши стратег в RidgeWorth Capital Management.

“Забавянето на икономическия растеж в Китай продължава и вероятно Европа ще навлезе в рецесия”, допълни той.

Част от акциите се възстановиха от загубите от началото на сесията, след като се появиха спекулации, че европейските власти помагат на Испания да подготви програма за икономически реформи, която ще бъде обявена през следващата седмица.

Песимизмът сред пазарните участници обаче надделя заради статистическите данни от Китай, които показват, че продължава забавянето на производствения сектор в страната. В Япония пък износът за август се е свил с близо 6 на сто на годишна база.

Индексите на водещите икономически индикатори в САЩ също се е понижил през август, воден от спада на новите промишлени поръчки.

Същевременно молбите за помощи при безработица в САЩ, подадени през седмицата до 15 септември, са се повишили с 382 хил., докато очакванията бяха за ръст до 375 хил.

“Инвеститорите се вглеждат във всеки доклад, за да разберат дали обещанието на Федералния резерв да спаси икономиката ще се осъществи”, коментира Джефри Сика от SICA Wealth Management.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още