IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси започнаха сесията колебливо*

Благоприятните макроикономически данни не могат да компенсират песимистичната прогноза на FedEx

18:24 | 18.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Основните американски индекси запазват тенденцията към слаби понижения. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Основните американски индекси запазват тенденцията към слаби понижения. Снимка: Ройтерс

Основните американски индекси запазват тенденцията към слаби понижения от вчерашната сесия и в началото на днешната заради несигурността около Испания и разочароващата прогноза на FedEx, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с минималните 0,03% до 13 549,42 пункта, колебаейки се между печалба и загуба, като акциите на Bank of America, поевтиняващи с 1,5% до 9,16 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето му, докато тези на Coca-Cola, повишаващи стойността си с 1,4% до 38,88 долара, водят напредващите в индекса.

Standard & Poor's 500 изтрива 0,2% до 1 458,17 пункта, като банките водят губещите в индекса, докато компаниите за производство на луксозни стоки печелят територии. Nasdaq Composite се понижава с 0,1% до 3 175,59 пункта.

От американското министерство на търговията днес съобщиха, че дефицитът по текущата сметка на САЩ се е свил през второто тримесечие повече от очакваното до 117,4 млрд. долара.

Прогнозите на анализаторите бяха за понижаването му до 125,5 млрд. долара. Данните за първото тримесечие пък бяха коригирани в посока на понижение до 134 млрд. долара от предварително обявените 137 млрд. долара.

Доверието на строителите в страната пък е нараснало до 40 пункта през септември, достигайки най-високото си ниво за последните 6 години, сочат данни на американската Национална асоциация на строителите на жилища. Очакванията на икономистите бяха за ръст до 38 пункта от 37 пункта през август.

Президентът на подразделението на американския Федерален резерв в Чикаго Чарлз Евънс заяви, че решението на централната банка за предприемането на пореден кръг от вливане на ликвидност в икономиката на страната ще осигури „важен допълнителен стимул“ за икономиката.

Колегата му от подразделението в Далас Ричард Фишер обаче каза, че би гласувал „против“, тъй като смята, че програмата няма да подейства в посока на създаване на нови работни места.

Акциите на FedEx понижават стойността си с 1,65% до 87,81 пункта, след като компанията обяви печалба за второто тримесечие, надхвърлила очакванията на анализаторите, но понижи прогнозата си за печалба за финансовата 2013 г.

Пазарната капитализация на Apple нараства с 0,08%, но това бе напълно достатъчно, за да надхвърли 700 долара за акция и в рамките на редовната сесия, след като вчера го постигна в търговията след затварянето на борсите.

Акциите на Alcoa поевтиняват с 1% до 9,48 долара, след като  Jefferies понижи рейтинга им до „задръжте“ от „купувайте“.

Пазарната капитализация на Advanced Micro Devices потъна с 6,9% до 3,74 долара за акция, след като производителят на чипове обяви, че главният му финансов директор Томас Зайферт напуска компанията.

Акциите на Ford губят 0,7% от стойността си до 10,32 долара, докато се очаква компанията да представи модела Fusion с новия му дизайн. Моделът бе най-добре продаваният от излизането му на пазара през 2005 г.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още