IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street запази доброто настроение и в днешната сесия

Решението на Фед продължи да влияе върху търговията

23:21 | 14.09.12 г.
Wall Street запази доброто настроение и в днешната сесия

Акциите на Wall Street разшириха повишенията от вчерашния ден, след като Федералният резерв на САЩ прие още една амбициозна програма за стимулиране на икономиката.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,39% до 13 593 пункта, S&P 500 добави 0,41% до 1 466 пункта, а Nasdaq нарасна с 0,89% до 3 184 пункта.

“Въпреки че Федералният резерв създаде краткосрочно вълнение, мисля, че действията на институцията са много по-фундаментални, отколкото хората смятат”, коментира Джеймс Поулсън, главен инвестиционен стратег в Wells Capital Management.

От началото на годината досега S&P 500 е нараснал със 17% заради очакванията на пазарните участници, че централните банки ще предприемат допълнителни стъпки за стимулиране на икономиките.

Днешният ръст на индексите беше подкрепен от данните за продажбите на дребно в САЩ през август. Американското търговско министерство съобщи, че продажбите на дребно са регистрирали годишен ръст от 0,9% заради по-засилените сделки с автомобили.

Дори като се изключат леките автомобили, продажбите на дребно в Щатите са отбелязали ръст от 0,8% през август, което съвпада с прогнозите на анализаторите. Силният ръст обаче се обяснява с по-високите цени на горивата.

Скъпите горива са се отразили и на цената на живота в Щатите. Инфлацията в страната е достигнала 0,6% през август от 0,5% през юли, но това е най-голямото увеличение от 3 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още