IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси запазват тенденцията към повишения*

Дългоочакваното решение на германския Конституционен съд и очакването за нови стимули от страна на Фед подкрепят индексите

18:11 | 12.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Американските борси запазват тенденцията към повишения*

Основните американски индекси регистрират умерени повишения в началото на днешната сесия, подкрепени от решението на германския Конституционен съд, което одобрява участието на страната в постоянния спасителен фонд за еврозоната, и в очакване на обявяване на допълнителни стимули от Федералния резерв на САЩ след двудневното заседание на институцията, започнало днес, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,25% до 13 357,25 пункта, воден от акциите на General Electric, които поскъпват с 1,4% до 21,90 долара, и тези на Travelers, прибавящи 1,3% към стойността си до 67,82 долара, след като в предишната сесия достигна най-високото си ниво при затваряне от декември 2007 г.

Индексът Standdard & Poor's 500 печели 0,3% до 1 437,97 пункта, като повечето от подсекторите му са на положителна територия начело с финансовите и индустриалните компании. Nasdaq Composite прибавя 0,2% до 3 111,74 пункта.

Германският Конституционен съд одобри участието на страната в Европейския механизъм за стабилност, но предостави на парламента право на вето върху бъдещо увеличаване на размера на вноската на Германия в постоянния спасителен фонд за еврозоната.

Също днес председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова за превръщането на ЕС във федерация и представи подробности по плана за предоставяне на правомощия на Европейската централна банка за надзор върху всички кредитни институции в еврозоната.

Цените по вноса в САЩ са се увеличили с 0,7% през август, което е първо им повишаване от 5 месеца, след като цената на вносния петрол се повиши, става ясно от съобщение на американското министерство на труда. Очакванията на анализаторите обаче бяха за нарастването им с 1,4%. Цените по износа пък са се увеличили с 0,9% при очаквания за ускоряването им с 0,4%.

Акциите на Facebook повишават стойността си с 5,55% до 20,51 долара, след като главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг късно снощи даде интервю, в което за първи път след първичното публично предлагане на компанията преди 4 месеца обсъжда бизнеса на социалната мрежа.

Пазарната капитализация на Apple остава почти без промяна на ниво от 660,44 долара за акция преди очакваното представяне на новия  iPhone 5 по-късно тази вечер.

Акциите на Mediware Information Systems Inc. скачат с 39,1% до 21,91 долара, след като бордът на директорите на компанията одобри офертата за изкупуването ѝ на цена от 22 долара за акция, направена от компанията за дялови инвестиции Thoma Bravo LLC.

Пазарната капитализация на Globecomm Systems Inc. потъва със 17,2% до 11,01 долара, след като късно вчера тя обяви резултатите за четвъртото тримесечие на финансовата си година и представи мрачна прогноза за следващата.

*Актуално към 17,20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още