IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones приключи на най-високото си ниво от декември 2007 г.

Пазарът ни казва, че очаква добри новини от германския Конституционен съд утре, коментира анализатор

23:59 | 11.09.12 г.
Dow Jones приключи на най-високото си ниво от декември 2007 г.

Основните американски индекси приключиха под най-високите си нива, постигнати в днешната сесия, но Dow Jones регистрира най-добрия си резултат при затваряне на борсите от близо 5 години преди утрешното решение на германския Конституционен съд за законността на участието на страната в спасителните фондове за еврозоната и и преди заседанието на Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 0,5% до 13 323,36 пункта, воден от акциите на Bank of America, повишили стойността си с 5,2% до 9,03 долара. Това е най-високото ниво на затваряне за индекса от декември 2007 г. и само с 6% под рекордно високата му стойност изобщо от 14 164,53 пункта, регистрирана през октомври същата година.

Standard & Poor's 500 прибави 0,3% до 1 433,56 пункта, като повечето от ключовите му подсектори приключиха на положителна територия начели с финансовите и енергийните компании. Nasdaq Composite спечели минималните 0,02% до 3 104,53 пункта.

„Това, което ни казва пазара, е, че очаква добри новини от Германия утре“, заяви Кени Полкари, управляващ директор в ICAP Equities. „И ако Германия осигури подкрепа, планът на Драги може да се придвижи напред“, добави той.

Инвеститорите не отдадоха прекалено голямо внимание на предупреждението на международната рейтингова агенция Moody's, че САЩ могат да изгубят максималния си кредитен рейтинг, ако преговорите за бюджета за 2013 г. не доведат до обрат в тенденцията към повишение на съотношението на дълга на страната към нейния брутен вътрешен продукт.

От американското министерство на търговията пък съобщиха, че външнотърговският дефицит на страната е нараснала слабо през юли, след като износът за Европа е намалял, а вносът от Китай е достигнал ново рекордно високо ниво.

Акциите на Cabot Oil прибавиха 5,7% към стойността со до 44,51 долара, след като цената на петрола отново тръгна нагоре, а тези на Facebook поскъпнаха с 3,3% до 19,43 долара в очакване на една отредките публични изяви на главния изпълнителен директор на социалната мрежа на конференцията TechCrunch.

Пазарната капитализация на Apple обаче намаля с 0,3% до 660,59 долара за акция, след като вчера достигна най-високото си ниво от началото на търговията с ценните ѝ книжа и въпреки прогнозата на JPMorgan, че продажбите на новия iPhone 5, който се очаква да бъде представен утре, могат да добавят половин процентен пункт към брутния вътрешен продукт на страната.

Акциите на Morgan Stanley повишиха стойността си с 3,85% до 17,25 долара, а тези на Citigroup поскъпнаха с 2,6% до 32,66 долара, след като двата финансови гиганта постигнаха съгласие по оценката на смесеното им дружество Morgan Stanley Smith Barney в рамките на сделката за изкупуване на дела на Citigroup от 49% в него до юни 2015 г.

Пазарната капитализация на Coach обаче се сви с 1,8% до 61,48 долара за акция, след като производителят на луксозни стоки Burberry публикува предупреждение за годишната си печалба в долния край на диапазона от очакванията на пазара на фона на забавянето в Китай и продължаващата дългова криза в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още