IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси търсят посока в началото на сесията*

Инвеститорите обръщат повече внимание на ЕЦБ, отколкото на макроикономическите данни, коментира анализатор

18:43 | 05.09.12 г.
Американските индекси търсят посока в началото на сесията*

Основните американски индекси не успяват да сформират еднопосочна тенденция в началото на днешната сесия на фона на волатилна търговия, като благоприятните макроикономически данни от САЩ контрастират с тези от Европа, а инвеститорите остават предпазливи преди утрешното заседание на управителния съвет на Европейската централна банка, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,1% до 13 053,65 пункта, воден от акциите на Disney, повишаващи стойността си с 2,6% до 50,95 долара, докато тези на American Express, поевтиняващи с 2% до 57,43 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето му.

Индексът Standard & Poor's 500 отстъпва с минималните 0,05% до 1 404,26 пункта, като акциите на телекомуникационните компании поскъпват, докато тези на индустриалните понижават стойността си. Nasdaq Composite губи 0,1% до 3 071,01 пункта.

Производителността в САЩ между април и юни е нараснала с по-бързо темпо на тримесечна база, отколкото сочеха предварителните данни, съобщиха от министерството на труда на страната. Ръстът е достигнал 2,2% на приравнена на годишна основа база, надхвърляйки и очакванията на анализаторите за ускорение от 1,8%.

„Ако ЕЦБ е в състояние да се захване с дисфункцията на облигационния пазар, това би било добър ход“, заяви Джон Кенъли, инвестиционен стратег в  LPL Financial в Бостън. „Днес инвеститорите вземат повече под внимание ЕЦБ, отколкото макроикономическите данни“, добави той.

Акциите на FedEx поевтиняват с 1,4% до 86,30 долара, след като компанията понижи прогнозата си за първото тримесечие на своята финансова година, позовавайки се на слабата световна икономика.

Пазарната капитализация на Facebook обаче нараства с 5% до 18,61 долара за акция, след като главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви в документи, подадени пред американската Комисия за ценните книжа и борсите, че не планира да продава свои акции в нея най-малко през следващите 12 месеца.

Акциите на Nokia потъват с 14,1% до 2,43 долара, въпреки че компанията днес представи новия си смартфон с операционна система Windows 8, наречен Lumia 920, чрез който се надява да отвоюва пазарен дял от конкуренти като Apple, Samsung и Google.

Пазарната капитализация на Apple намалява с 0,4% до 672,20 долара за акция, макар късно вчера да се появиха спекулации, че компанията след седмица ще представи нов iPhone.

Акциите на Dollar General поскъпват с 1,9% до 51,60 долара, след като веригата магазини обяви по-бърз от очаквания ръст на печалбата за второто тримесечие и повиши годишната си прогноза.

*Актуално към 18,05 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още