IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите тази седмица?

Най-интересният ден тази седмица е четвъртък, когато ЕЦБ трябва да покаже сериозността на намеренията си

09:06 | 03.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво ще движи пазарите тази седмица?

Понеделник

Първата работна седмица за месеца е съкратена – днес в САЩ се чества Деня на труда и борсите ще останат затворени. Основните събития днес са данните за PMI индекса за производствения сектор на Великобритания, както и изказването на президента на ЕЦБ Марио Драги.

Вторник

Във вторник предстои решение за основния лихвен процент в Австралия, като очакванията са да няма промяна от настоящото ниво от 3,5 на сто. Очакват се още данни за строителния сектор във Великобритания и ISM индекса за производството в САЩ.

Сряда

И в сряда ще има решение за основната лихва във водеща държава – Канада. С интерес ще бъдат проследени и данните за инфлацията в Швейцария и брутния вътрешен продукт в Австралия.

Четвъртък

Четвъртък безспорно е най-интересния ден тази седмица. Основното събитие през деня ще е заседанието на ЕЦБ, което ще бъде последвано от пресконференция на ръководителя на банката Марио Драги.

Централната банка на Англия също ще решава за основната лихва и за програмата си за изкупуване на ценни книжа.

В Австралия предстоят данни за нивото на безработица и заетостта, а в САЩ – данните на ADP за заетостта в икономиката през август.

Петък

В петък най-важните новини ще дойдат от САЩ, където ще бъде обявено нивото на безработица за август.

Експертите, анкетирани от Ройтерс, очакват през август да са били разкрити 125 000 нови работни места. В предходния месец бяха обявени 163 000 нови работни места. В същото време обаче безработицата нарасна до 8,3%, което поддържа живи надеждите за интервенция от страна на Фед.

Други интересни данни от деня са тези за валутните резерви на Швейцария и търговския баланс на Австралия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още