IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Грос: Фед може да предприеме нов кръг от монетарни стимули след две седмици

Вероятно ще бъде обявена отворена програма за вливане на ликвидност без конкретни параметри, очаква ръководителят на Pimco

12:16 | 01.09.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бил Грос: Фед може да предприеме нов кръг от монетарни стимули след две седмици

Федералният резерв на САЩ най-вероятно ще предприеме следващия си кръг от монетарни стимули след две седмици, смята Бил Грос, съ-инвестиционен директор в най-голямата компания за управление на облигационни фондове в света – Pacific Investment Management Company (Pimco).

Новите стимулиращи мерки обаче няма да допринесат много за подобряване ситуацията на американския трудов пазар, заявява той пред CNBC.

„Това, към което се стреми Фед чрез вливането на ликвидност е устойчиво възстановяване на заетостта”, посочва инвестиционният мениджър след дългоочакваната реч на шефа на щатската централна банка Бен Бернанке.

”Докато не видим няколко тримесечия с безработица от примерно 7% (8,3% понастоящем - бел. ред.), то вливането на ликвидност ще продължава”, казва Грос.

Той очаква Фед да предприеме действия на срещата си през септември, но може да ги отложи с един месец, ако данните за заетостта през август са добри.

„Фед вероятно ще предприеме отворена програма за вливане на ликвидност без конкретни параметри за това какви активи ще купува, в какъв обем и за колко време. Такава програма би се понравила на повечето от ръководителите на институцията”, уточнява Бил Грос.

„Монетарната политика стигна до задънена улица. След като веднъж лихвите са свалени до нулата, не остават много други стимулиращи инструменти”, обяснява той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
lozkhris
преди 11 години
И докъде ще стигнете така? Вместо да си оправите кашите, да разстреляте Буш и Грийнспан и да прекратите любовните отношения с Китай,вие ще печатате?! 7% безработица? А какви работни места ще разкриете като печатате пари - зад бюро и в МакДоналдс? Щото то другото отдавна е изнесено в Китай. Наистина, може би е време Светът да тропне с юмрук и да отнеме прекалените права, които са дадени на тая безумна страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
*** наистина уникален и много интересен метод за борба с безработицата. Наливаме ликвидност - безработицата се увеличава. Пак наливаме и тя пак се увеличава. Още наливаме - същия ефект. Какъв е извода - значи не сме наляли достатъчно?! И ще продължаваме да наливаме до окончателната победа на ... какво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
supertrader
преди 11 години
Надеждата не умира. Само ако можеше безработицата да се бори с вливане на ликвидност , в Сащ сега щеше да е 0.1% безработицата , то не беше наливане , то стана оливане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още