IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nasdaq Composite скочи до 12-годишен връх

Биковете продължават да диктуват правилата, Apple счупи собствения си рекорд за най-скъпа компания

18:01 | 21.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Биковете продължават да настъпват на Wall Street. Снимка: Ройтерс</p>

Биковете продължават да настъпват на Wall Street. Снимка: Ройтерс

Биковете на Wall Street продължават да настъпват и да диктуват правилата и в днешната борсова сесия. Това изведе считания за технологичен индекс Nasdaq Composite до 12-годишен връх, а Dow Jones Industrial Average и S&P 500 стигнаха най-високите си нива от 2008 година насам.

В основата на ръстовете от последните дни е надеждата, че водещите централни банки ще вземат координирани мерки за насърчаване на икономическия растеж и подпомагане на финансовите пазари, пише Ройтерс.

Индексът Nasdaq Composite напредва с 0,66 на сто днес до 3 096 пункта – стойност, която не е достигана от декември 2000 година досега. С основна заслуга за ръста е поредният рекорд, поставен от акциите на Apple – 674,88 долара за брой.

В днешната сесия S&P 500 се движи с ръст от 0,55 на сто до 1 426 пункта. Така индексът превиши най-високата си стойност за тази година, а с това стигна нивото си от май 2008 година.

От началото на август S&P 500 се е повишил с близо 3 на сто. Обемът на търговията обаче остава сравнително нисък, тъй като инвеститорите изчакват предстоящите срещи на централните банки преди да заемат окончателна позиция.

„Очаквам нови върхове от водещите индекси“, заявява Уейн Кауфман, главен анализатор в John Financial. “Като цяло няма никакви големи негативни събития, които да плашат хората“, допълва той.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 0,4 на сто до 13 323 пункта. С това той също проби най-високата си стойност и достигна нивата си от май 2008 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още