IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ разколеба Wall Street и оптимизмът се изпари

Основният момент в днешната сесия е рекордът, поставен от акциите на Apple

23:03 | 20.08.12 г.
ЕЦБ разколеба Wall Street и оптимизмът се изпари

Водещите индекси в САЩ не успяха да пренесат ралито си от миналата седмица и отстъпиха позиции днес.

Причина за това стана студеният душ, с който Европейската централна банка охлади спекулациите, че се готви неограничена по обем операция по фиксиране на таван на доходността на отделните страни в еврозоната.

В началото на деня повод за оптимизъм даде публикация в германското списание Der Spiegel, в която се разкриваше подобен план. По-късно през деня обаче ЕЦБ с официално съобщение обяви тази информация като подвеждаща.

Ключовото събитие през деня бе поредният рекорд, който постави Apple. От днес технологичната компания носи короната на най-скъпата публична компания в историята на борсовата търговия, след като би предишното върхово постижение, дело на Microsoft.

Днес акциите на Apple прехвърлиха 665 долара за брой, което даде на компанията капитализация от рекордните близо 623,5 млрд. долара.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с минималните 0,03 на сто днес, за да завърши сесията при 13 272 пункта. Така той се отдалечи леко от постигнатия в петък връх за годината.

Широкият бенчмарк S&P 500 отстъпи с 0,01 на сто до 1 418 пункта, а Nasdaq Composite приключи без промяна при 3 076 пункта.

Най-слабите сектори днес бяха услугите и производството на капиталови стоки. Само технологичният сектор пък завърши на зелено. Като цяло търговският обем отново остана нисък, тъй като сезонът на отпуските продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още