IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street приключиха сесията с повишения

Коментарите на Ангела Меркел и икономическите данни от САЩ повдигнаха настроението на инвеститорите

23:20 | 16.08.12 г.
Индексите на Wall Street приключиха сесията с повишения

Индексите на Wall Street приключиха сесията с повишения, като S&P 500 се приближи до най-високото си ниво от април насам след добрите данни за строителния сектор в САЩ и коментарите на Ангел Меркел по време на срещата й с канадския премиер Стивън Харпър, предаде Bloomberg.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,65% до 13 250 пункта, S&P 500 добави 0,71% до 1 416 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 1,04% до 3 062 пункта.

Акциите на Cisco Systems поскъпнаха с над 9%, след като компанията обяви днес печалба и приходи за четвъртото тримесечие на финансовата й година, които надхвърлиха предварителните прогнози на анализаторите. 

Технологичният гигант освен това повиши дивидента със 7% до 14 цента на акция.

Сред губещите се наредиха дяловете на Facebook, след като от днес служителите на социалната мрежа вече могат да продават акциите си

Американското търговско министерство съобщи, че разрешителните за строеж, издадени през юли, са се увеличили до 4-годишен максимум, макар и да беше отчетено понижение на началното жилищно строителство за месеца.

“Намираме се в ситуация, при която икономиката вероятно започва да нараства, може да се очакват нови работни места, което ще доведе и до ръст на потребителските разходи”, коментира през агенцията Джейсън Беновиц от Roosevelt Investment Group.

“Данните за жилищния пазар показват, че той се подобрява, но от друга страна продължава да бъде необходима някаква противотежест, която да дойде от паричната политика”, допълни той.

Данните на трудовото министерство в САЩ за подадените през миналата седмица молби за обезщетения при безработица почти съвпаднаха с очакванията на анализаторите. Подадените заявления са се увеличили от 364 до 366 хил. , а анализатори очакваха ръст до 365 хил. заявления.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още