IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Загубата на Sears Holdings е намаляла през второто тримесечие

Компанията отчита резултатите от намаляването на разходите и преструктурирането на дейността

18:40 | 16.08.12 г.
Загубата на Sears Holdings е намаляла през второто тримесечие

Загубата на Sears Holdings е намаляла през второто тримесечие в резултат на мерките за съкращаване на разходите, които предприе компанията, съобщи MarketWatch.

Продажбите на холдинга обаче са се свили повече от очакваното за периода, най-вече заради по-слабите вътрешни продажби, отбелязва изданието.

В края на второто тримесечие загубата на Sears Holdings се е свила до 132 млн. долара, или 1,25 долара на акция, докато година по-рано беше 146 млн. долара (1,37 долара на акция).

“Подобрили сме финансовата си позиция благодарение на намалението на разходите и по-ефективната реклама”, коментира главният изпълнителен директор на търговската верига Лу Д’Амброзио. “Успешно сме намалили и дълговете си, както и сме подобрили ликвидността”, допълни той.

От години Sears Holdings се опитва да привлече повече клиенти, като подобри атрактивността на магазините и въведе програма за лоялни купувачи. Веригата започна да събира и информация за нуждите на своите клиенти, за да подобри обслужването.

В последно време обаче продажбата на активи като че ли оттласна компанията от дъното, допълва изданието.

Sears, която се контролира от милиардера и инвеститор в хедж фондове Едуард Лампърт, обяви в края на миналата година планове да продаде редица магазини, както и да затвори още 100 обекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още