IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 банки са получили призовки във връзка с разследването на скандала с LIBOR

Сред получателите са JPMorgan, Citigroup, Barclays и UBS, а подател е главният прокурор на Ню Йорк, твърдят източници на CNBC.

23:12 | 15.08.12 г.
7 банки са получили призовки във връзка с разследването на скандала с LIBOR

7 банки са получили призовки в рамките на разследването за манипулиране на Лондонския междубанков лихвен процент LIBOR, съобщават източници на CNBC, близки до случая.

Призовките са изпратени от главния прокурор на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман, а сред получилите ги кредитни институции са JPMorgan, Citigroup, Barclays and UBS.

В последните документи, подадени до американската Комисия за ценните книжа и борсите, от Citigroup посочиха, че нейни филиали „са получили допълнителни искания за информация и документи от различни американски и чуждестранни правителствени агенции, включително от службите на главните прокурори в Ню Йорк и Кънектикът“.

Скандалът около манипулирането на LIBOR избухна преди около месец, когато британската банка Barclays се споразумя с британските и американските регулаторни органи да плати глоба от общо 290 млн. паунда за действията на свои служители, подавали невярна информация за определяне на междубанковия лихвен процент.

Впоследствие членове на висшето ръководство на банката подадоха оставки и бяха предприети разследвания за разкриване на други финансови институции, които може да са действали по аналогичен начин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още