IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones и S&P 500 на практика без промяна

Ранният ентусиазъм на Wall Street изчезна в последния час на сесията във вторник

23:35 | 14.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dow Jones и S&P 500 на практика без промяна

Американските акции заличиха по-голямата част от печалбите за сесията в последния час на търговия, след като ранният ентусиазъм около окуражителните данни за продажбите на дребно и по-добрите от очакваното макроикономически новини от еврозоната избледня, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании Dow Jones Industrial Average (+0,02%) и индексът на големите фирми S&P 500 (-0,01%) са на практика без промяна на нива от съответно 13 172 и 1 404 пункта, а техологично ориентираният NASDAQ отстъпи с 0,2% до 3 017 пункта.

„Пазарът е изключително крехък. Хората, с които говоря са все още много нервни”, коментира Алън Валдес, директор на борсовите операции в DME Securities.

”Американската икономика се представя по-добре от много други”, пише Гари Тейър, макро стратег в Wells Fargo Advisors. „В резултат на това е вероятно ревизираните цифри за БВП, които се очакват в края на месеца, да покажат, че икономиката не се е забавила чак толкова през пролетта, колкото много инвеститори се опасяват.”

Икономическите новини от деня показаха, че продажбите на дребно през юли са нараснали с 0,8% на месечна база, като това е първият им ръст за последните 4 месеца. 

Изходящата производствена инфлация се е ускорила до 0,3% през юли на месечна база, като това е и най-бързото ѝ темпо от 5 месеца, a бизнес запасите през юни са се увеличили минимално с 0,1% до 1,58 трилиона долара.

Данните за БВП на Франция и Германия през второто тримесечие се оказаха по-добри от очакваното, макар че като цяло икономиката на еврозоната за периода се е свила.

„Ако президентът на ЕЦБ Марио Драги извади катастрофичния сценарии за еврото от уравнението, пазарът може да се придвижи напред – данните за заетостта бяха по-добри, продажбите на дребно също са добре, а корпоративните печалби са все още положителни”, посочва Джон Фокс, съмениджър на FAM Value Fund.

Акциите на Home Depot, поскъпнаха с 3,6%, след като печалбата на компанията за второто тримесечие изненада приятно анализаторите, а веригата магазини повиши прогнозата си за годината.

Книжата на Groupon се сринаха с 27%, след като тримесечните продажби на уебсайта за групово пазаруване останаха под очакванията на анализаторите, а компанията публикува и предпазлива прогноза заради слабата икономическа обстановка в Европа и валутните колебания. Спадът от ноемврийското IPO вече достига 70%.

Американският лек петрол се повиши с 0,7% до 93,38 долара за барел, а петролът тип Брент прибави само 0,01% до ниво от 114,03 долара.

Златото спадна с 0,7% до 1 600 долара за трой унция, а среброто отстъпи с 0,04% до 27,76 долара.

Еврото поевтиня с 0,1% до 1,232 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се покачи с 0,06 процентни пункта до 1,73%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още