IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак започна да се увеличава дългът на американците по кредитни карти

Средният размер на дълга по кредитна карта е нараснал с 6% на годишна база през второто тримесечие до 4 971 долара

19:38 | 14.08.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Пак започна да се увеличава дългът на американците по кредитни карти

Дългът на американците по кредитните карти пак започна да се увеличава, въпреки че закъснелите плащания на картодържателите са близо до 18-годишно дъно, съобщи CNBC.

Средният размер на дълга по кредитна карта е нараснал с 6% до 4 971 долара през второто тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година, отчитат от TransUnion.

Това обаче все още е под пика на средния дълг по кредитна карта през второто тримесечие на 2009 г. - 5 719 долара.

В същото време просрочените над 90 дни плащания са били 0,63% от общия обем на просрочените плащания по кредитни карти, сочи още статистиката.

Много от американците са засилили спестяванията си след началото на кризата през 2007 г. и са предпочели да намалят задлъжнялостта си, показват още данните. Някои от потребителите дори са предпочели да погасяват дълговете си по кредитни карти преди тези по ипотеката.

Един от факторите за нарастването на дълговете по кредитните карти е по-големият брой карти, издадени на клиентите на банките, включително и на високорискови кредитополучатели.

Статистиката сочи, че броят на новите карти, издадени на потребителите през второто тримесечие, е нараснал с 4% на годишна база. Малко на 26% от тези карти са издадени на високорискови кредитополучатели със слаба кредитна оценка.

Въпреки това обаче делът на високорисковите кредитополучатели в периода април-юни е намалял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Както се казва кръвта вода не става.30 години ги отглеждаха и възпитаваха че колкото по-голям е личният им дълг толкова е по-добре за икономиката и величието на САЩ. Тази култура и това поведение не може да се промени за 10 години. Поне нови 30-40 г. трябват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Internet
преди 11 години
И на кого му пука за това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още