IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасенията около кризата в Европа пак охладиха оптимизма на Wall Street

Индексите в Ню Йорк приключиха сесията с несъществени изменения

23:26 | 09.08.12 г.
Опасенията около кризата в Европа пак охладиха оптимизма на Wall Street

С несъществени изменения на индексите приключи търговията на Wall Street заради засилването на опасенията около дълговата криза в Европа, предаде Bloomberg.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,08% до 13 165 пункта, S&P 500 добави 0,04% до 1 403 пункта, а Nasdaq се повиши с 0,25% до 3 019 пункта.

Подкрепа на акциите оказаха данните за подадените през миналата седмица молби за помощи при безработица в САЩ, което се прие като индикатор, че възстановяването на американската икономика продължава, макар и с бавни темпове.

Оптимизмът на пазарите обаче се охлади, след като бившият главен икономист на Европейската централна банка (ЕЦБ) и един от създателите на еврото Отмар Исинг призна, че някои от европейските държави-членки на еврозоната може да я напуснат

Исинг посочи, че не е погрешно да се очаква, че ЕЦБ ще продължи да изкупува държавен дълг. Освен това се появиха прогнози, че икономическият спад в еврозоната ще бъде по-тежък, отколкото се очакваше.

Малкълм Поли от Stewart Capital обяснява, че икономическият растеж се забавя в определени части на света, което влияе на пазарите.

От друга страна обаче американските акции постигнаха силен ръст и вероятно пазарните играчи вече са се уморили, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още