IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси обърнаха посоката към спад в началото на сесията*

Можем да изпратим по леглата почитателите на максимата "продай през май и се махай", тъй като се върнахме там, където бяхме на 30 април, коментира анализатор

18:25 | 08.08.12 г.
Американските борси обърнаха посоката към спад в началото на сесията*

Основните американски индекси загърбват поредица от 3 дни на печалби, понижавайки се в началото на днешната волатилна сесия, а Standart & Poor's 500 се върти около нивото от 1 400 пункта, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,2% до 13 143,62 пункта, воден от акциите на  McDonald's, поевтиняващи с 2,15% до 87,01 долара, след като веригата ресторанти за бързо хранене публикува неочаквана липса на ръст в продажбите в разработените си магазини през юни главно заради резултатите в Европа.

Standart & Poor's 500 изтрива 0,3% до 1 397,69 пункта, като с най-голям принос за слабото му представяне са акциите на компаниите за луксозни стоки, докато тези на добивните печелят територии. Nasdaq Composite губи 0,4% до 3 004,02 пункта.

Производителността в САЩ е нараснала с 1,6% през второто тримесечие, сочат данни на американското министерство на труда, след като компаниите увеличиха производството, но увеличиха умерено работното време на служителите си.

„Тъй като няма големи събития в Европа, вероятно ще останем на тези нива“, заяви Айра Харис от  Praxis Trading. „Най-малкото можем да изпратим по леглата почитателите на „продай през май и се махай“, тъй като се върнахме там, където бяхме на 30 април“, добави той.

Акциите на Hewlett-Packard повишават стойността си с 3,2% до 19,56 долара, след като технологичният гигант повиши прогнозата си за печалба за третото тримесечие до 1 долара на акция при очаквания от анализаторите за печалба между 94 и 97 цента за акция, а тези на Morgan Stanley поскъпват с 0,45% до 14,57 долара на фона на спекулации, че на банката може да се наложи да затвори офиси и да съкрати служители.

Пазарната капитализация на Disney нараства с 1,1% до 50,36 долара за акция, след като печалбата на компанията за второто тримесечие надхвърли предварителните прогнози, макар приходите да останаха малко под очакванията.

Акциите на Priceline потъват с 15,3% до 575,81 долара, след като туристическата компания представи разочароваща прогноза за настоящото тримесечие, а тези на конкурентите им от Orbitz Worldwide се сриват с 20,6% до 3,70 долара, след като тримесечната им печалба се сви, а годишната прогноза бе понижена.

Пазарната капитализация на Macy's се повишава с 2,5% до 37,91 долара, след като веригата универсални магазини обяви по-висока тримесечна печалба и повиши прогнозата си за годината.

*Актуално към 17,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още