IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските борси продължават уверено нагоре в началото на сесията*

Намираме се в летния застой и търгуваните обеми са слаби според очакванията, коментира анализатор

18:22 | 07.08.12 г.
Американските борси продължават уверено нагоре в началото на сесията*

Основните американски индекси повишават стойностите си в началото на трета поредна сесия, като Standard & Poor's 500 и Nasdaq Composite превзеха ключови нива на фона на запазващия се оптимизъм, че ЕЦБ ще предприеме скоро действия за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,6% до 13 198,26 пункта, воден от акциите на Bank of America, прибавящи 2,2% към стойността си до 7,81 долара, и тези на JPMorgan, поскъпващи с 3,3% до 37,49 долара.

Standard & Poor's 500 печели 0,7% до 1 403,72 пункта, като повечето от подиндексите му са на положителна територия начело с акциите на компаниите от енергийния и финансовия сектор, докато тези на компаниите за комунални услуги и телекомуникационните отстъпват позиции. Nasdaq Composite  се повишава с 0,8% до 3 014,69 пункта.

„Имаме налице остатъчния ефект от новите работни места извън земеделския сектор и отлаганията в Европа, като очакваме да видим дали Европейската централна банка ще направи нещо“, заяви Айра Епстейн, управляващ директор в Linn Group. "Ние обаче сме в летния застой и обемите са слаби според очакванията“, добави той.

Президентът на подразделението на американския Федерален резерв в Бостън Ерик Розенгрен повтори призива си към централната банка да разхлаби монетарната си политика чрез допълнително вливане на ликвидност. Розенгрен добави, че не очаква състоянието на икономиката да се подобри през втората половина на годината и призова за нова програма за изкупуване на държавни облигации.

Акциите на Sirius XM повишават стойността си с 1,8% до 2,24 долара, след като компанията обяви по-високи от очакваните приходи за второто тримесечие и повиши прогнозата си за годишна печалба.

Пазарната капитализация на Fossil скача с 32,3% до 92,35 долара за акция, след като производителят на модни аксесоари прогнозира годишна печалба, надхвърлила очакванията на анализаторите, а тримесечните му резултати също изненадаха приятно.

Акциите на Google поевтиняват с 0,7% до 638,60 долара, а тези на  Apple понижават стойността си с 0,2% до 621,57 долара, след като двете компании направиха оферти за патентите на фалиралата Eastman Kodak.

Пазарната капитализация на U.S. Home Systems се изстреля с 37% нагоре до 12,41 долара за акция, след като от Home Depot обявиха, че ще придобият компанията за около 12,50 долара за акция.

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 21.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още