IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси приключиха сесията на тримесечен връх

Анализатори се питат дали не са били прекалено песимистично настроени относно развитието на ситуацията в Европа

23:38 | 06.08.12 г. 1
Американските борси приключиха сесията на тримесечен връх

Основните американски индекси изгубиха част от печалбите си за деня, но успяха да приключат с умерени повишения днес, достигайки нов 3-месечен връх на фона на запазващите се очаквания, че Европейската централна банка ще предприеме действия за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones нарасна с 0,2% до 13 117,51 пункта, воден от акциите на Bank of America, прибавили 2,8% към стойността си до 7,64 долара, и тези на Hewlett-Packard, поскъпнали с 2,3% до 18,69 долара. Индексът избегна да запише загуба в 10-и пореден понеделник.

Standard & Poor's 500 напредна с 0,2% до 1 394,23 пункта, като подиндексите на технологичните и добивните компании дърпаха индекса нагоре, докато този на компаниите за комунални услуги натежа върху представянето му. Nasdaq се повиши с 0,7% до 2 989,91 пункта.

„Нищо е коригирано в Европа, но нещата изглежда се подобряват и не изглежда вероятно да се случи някоя голяма експлозия“, заяви Джон Манли, главен стратег за пазара на акции в  Wells Fargo Funds Management в Ню Йорк. „Опасявам се, че може да съм бил твърде песимистично настроен“, добави той.

Проучване на американския Федерален резерв показа, че банките са облекчили в известна степен условията си за отпускане на кредити на големите компании, но за дребния бизнес и потребителите тежкият период на финансиране продължава.

Акциите на Apple повишиха стойността си с 1,1% до 622,55 долара, след като компанията обяви, че новите версии на софтуера за нейните Phone и iPad няма да включва инсталирано приложение за YouTube на Google.

Пазарната капитализация на Knight Capital Group се срина с 24,2% до 3,07 долара за акция, след като компанията обяви, че е сключила споразумение на стойност 400 млн. долара с група инвеститори, които ще ѝ помогнат да преодолее последиците от софтуерния проблем, довел до спиране на търговията с акциите на компании на борсата в Ню Йорк в сряда.

Акциите на Best Buy поскъпнаха с 13,3% до 19,99 долара, след като основателят на компанията Ричард Шулце, който наскоро се оттегли от борда на директорите ѝ, предложи да я закупи на цена между 24 и 26 долара за акция.

Пазарната капитализация на Las Vegas Sands нарасна с 2,2% до 39,60 долара за акция, след като компанията попадна под федерално разследване за нарушаване на американското законодателство за пране на пари.

Акциите на Cognizant Technology скочиха с 11% до 64,21 долара, след като компанията увеличи прогнозата си за годишна печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още