IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед: Банките в САЩ облекчават условията за кредитиране на големите компании

За дребния бизнес и потребителите обаче трудните времена продължават

22:15 | 06.08.12 г.
Фед: Банките в САЩ облекчават условията за кредитиране на големите компании

Американският Федерален резерв съобщи, че банките в САЩ през последните 3 месеца са продължили да облекчават кредитните стандарти за големите компании, но за дребния бизнес трудният период за достъп до финансиране продължава, предаде Ройтерс.

Резултатите от тримесечното изследване на централната банка сред старшите кредитни инспектори предполага, че способността на фирмите да теглят кредити продължава да се подобрява въпреки последните признаци за слабост в икономическото възстановяване.

Някои банки са облекчили стандартите за теглене на заеми при закупуване на автомобил и за издаване на кредитни карти, посочват от Фед.

Стандартите за кредитиране са били облекчени заради засилената конкуренция от други банкови и небанкови институции, а не заради подобрена икономическа перспектива.

Силното търсене за заеми, обезпечени с висококачествени ипотеки, представя ново доказателство, че зараждащото се оттласкване от дъното в жилищния сектор най-накрая се задържа.

Американските банки печелят от новия бизнес заради спада на кредитирането от европейските институции, разкрива проучването. Те обаче затягат кредитирането за европейските банки.

Проучването е проведено в периода 3-17 юли.

През миналата седмица Фед остави монетарната си политика без промяна, но мнозина анализатори все още смятат, че централната банка може да предприеме трети кръг на изкупуване на държавни облигации от септември в опит да подкрепи крехката икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още