IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умерени повишения на американските борси в началото на сесията*

Това е пословичното "преодоляване на стената от опасения", коментира анализатор

18:31 | 06.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Умерени повишения на американските борси в началото на сесията*

Основните американски индекси регистрират умерени повишения в началото на първата сесия за седмицата на фона на запазващите се очаквания, че Европейската централна банка ще предприеме действия за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,6% до 13 174,20 пункта, воден от акциите на Bank of America, прибавящи 2,3% към стойността си до 7,60 долара, и тези на Caterpillar, които поскъпват с 2,2% до 86,90 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 печели 0,5% до 1 398,42 пункта, като и 10-те му подиндекса са на положителна територия начело с акциите на технологичните и добивните компании. Nasdaq Composite се повишава с 0,8% до 2 990,34 пункта.

„Това е пословичното „преодоляване на стената от опасения“, заяви Ръс Кьострич, главен инвестиционен стратег за фондовия пазар в BlackRock iShares Group. „Ако можем да отстраним някои от съпътстващите рискове, Европа и Финансовата пропаст, пазарът вероятно е в състояние да продължи да върви нагоре през третото и четвъртото тримесечие“, добави той.

Междувременно председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке заяви, че макар мащабното измерване на икономиката на страната да насочва към възстановяване, много гора и предприятия все още са изправени пред труден период. Бернанке не дискутира перспективите на монетарната политика или на пазара на труда в САЩ.

Акциите на Best Buy скочиха с 15,5% до 20,38 долара, след като основателят на компанията Ричард Шулце, който преди 2 месеца се оттегли от борда на директорите на компанията, предложи да я изкупи на цена между 24 и 26 долара за акция.

Пазарната капитализация на Knight Capital Group обаче се срина с 23% до 3,12 долара за акция, след като компанията обяви, че е постигнала споразумение с група инвеститори на стойност 400 млн. долара, което ще подпомогне бизнеса ѝ, а впоследствие търговията с акциите ѝ бе спряна.

Акциите на Cognizant Technology поскъпват с 12,1% до 64,85 долара, след като компанията повиши прогнозата си за печалба за годината, а тези на Kraft Foods печелят 1,6% до 41,16 долара, след като Jefferies повиши рейтинга им до „купувайте“ от „задръжте“.

Пазарната капитализация на Tyson Foods намалява с 4,2% до 14,75 долара за акция, след като компанията обяви по-слаби от очакваните резултати за второто тримесечие и понижи годишната си прогноза заради слабото търсене.

*Актуално към 17,50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още