IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси дърпат нагоре в началото на сесията*

Добрите данни за новите работни места и бизнес активността извън производствения сектор окуражават инвеститорите

18:07 | 03.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Американските борси дърпат нагоре в началото на сесията*

Основните американски индекси нарастват в последната сесия за седмицата, създавайки впечатление, че са в състояние да заличат натрупаните загуби от понеделник насам след по-добрия от очакваното доклад за работните места в САЩ през юли и ръста на индекса на бизнес активността извън производствения сектор и въпреки ръста на безработицата, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 1,7% до 13 096,92 пункта, воден от акциите на Kraft Foods, които повишават стойността си с 4,4% до 40,64 долара, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли прогнозите, и тези на Procter & Gamble, поскъпващи с 2,8% до 65,27 долара, след като компанията обяви по-висока от очакваното печалба за четвъртото тримесечие на финансовата си година и въпреки по-слабите приходи заради намалелите продажби.

Индексът Standard & Poor's 500 печели 1,8% до 1 389,66 пункта, като и 10-те му подсектора са на положителна територия начело с акциите на финансовите и индустриалните компании. Nasdaq Composite прибавя 1,9% до 2 965,37 пункта.

Новите работни места извън земеделския сектор на САЩ са нараснали през юли със сезонно изгладените 163 000, докато данните за юни бяха коригирани в посока на понижение до 64 000 при първоначално обявени 80 000.

Безработицата обаче достигна 8,3% при 8,2% през юни, запазвайки се на ниво над 8% вече 3 години и половина. Очакванията на икономистите бяха за 100 000 нови работни места и запазване на безработицата на досегашното ѝ ниво.

„Докладът за работните места не дава нова насока в условията на бавен икономически ръст“, заяви Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital. „Това е облекчение за пазарите и оставя отворена вратата за още помощ от страна на Фед“, добави той.

Индексът на бизнес активността извън производствения сектор на Института за управление на доставките нарасна до 52,6 пункта през юли от 52,1 пункта през юни при предварителни прогнози за запазване на досегашното му ниво.

Акциите на Knight Capital Group скочиха с 26,36% до 3,26 долара, докато компанията се опитва да оцелее, след като неин софтуер предизвика проблеми в началото на сесията в Ню Йорк в сряда, което ще ѝ струва 440 млн. долара.

Пазарната капитализация на CBS нараства с 5,3% до 34,80 долара за акция, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли очакванията на анализаторите благодарение на силните резултати на кабелната ѝ мрежа и нарасналия марж на печалба.

Акциите на Activision Blizzard понижават стойността си с 4% до 11,30 долара въпреки прекрасните тримесечни резултати и силните продажби на новата ѝ видеоигра Diablo III.

Пазарната капитализация на LinkedIn скача с 12,3% до 105,04 долара за акция, след като приходите на компанията надхвърлиха предварителните прогнози и тя повиши годишната си прогноза, базирайки се на резултатите от подразделенията за бизнес услуги и реклама. 

*Актуално към 17,20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още